
6 / 50
Recept viz. níže;-)- fakt výbornej:-)
Opravdu 12-16 hodin ? :-O
Odpověz
15. kvě 2013
cuket78
autor@amazonka.k Jj, já večer zadělám a ráno peču, nebo naopak🙂
Odpověz
15. kvě 2013
Vypadá nádherně, někdy určitě vyzkouším, děkuji za odpověď 🙂
Odpověz
15. kvě 2013
Domácí chléb
Co budeme na to potřebovat???
2hrnky polohrubé mouky
1hrnek hl. mouky
1hrnek žitné
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
½ lžičky sušených kvasnic
1 lžička octa
2 hrnky studené vody
Můžeme přidat např. slunečnicová, lněná, sezamová a jiná semínka dle fantazie
Postup:
Vše smícháme, bude řidší těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě kynout 12-16 hodin.
Pak vymícháme a opět poprášíme moukou a necháme ještě 30 min. kynout.
Zapneme troubu na 230 stupňů, vložíme pekáč (já použila skleněný) do trouby i s poklicí a až je trouba rozehřátá a hrnec také, vylijeme do něj těsto, posypeme trochou kmínu, přikryjeme a pečeme 30 minut. Pak sundáme poklici, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme ještě 20 minut.