DOMÁCÍ LUČINA SUROVINY: 2x velký bílý jogurt - nejlépe Holandia 1x zakysaná smetana sůl Návod: Smícháme jogurt se zakysanou smetanou a solí (té dle vlastního uvážení- chce to ochutnávat), vezmeme mísu s víkem nebo třeba kastrol s pokličkou, vložíme do něj síto, utěrku, vylejeme do ní připravenou směs, zaděláme pokličkou a dáme do ledničky na 24 hodin uležet. Jelikož nám utěrka nasákne sirovátkou, je dobré ji přetáhnout přes pokličku, aby nám nekapala do ledničky. Po 24. hodinách můžeme vyndat, namazat a popřát si dobrou chuť😉🙂 PS: Dolů steče syrovátka, tu můžeme vypít jen tak nebo třeba s rozmixovaným ovocem, nebo přidat do těsta na domácí chleba🙂
DOMÁCÍ LUČINA
SUROVINY:
2x velký bílý jogurt - nejlépe Holandia
1x zakysaná smetana
sůl
Návod:
Smícháme jogurt se zakysanou smetanou a solí (té dle vlastního uvážení- chce to ochutnávat), vezmeme mísu s víkem nebo třeba kastrol s pokličkou, vložíme do něj síto, utěrku, vylejeme do ní připravenou směs, zaděláme pokličkou a dáme do ledničky na 24 hodin uležet. Jelikož nám utěrka nasákne sirovátkou, je dobré ji přetáhnout přes pokličku, aby nám nekapala do ledničky.
Po 24. hodinách můžeme vyndat, namazat a popřát si dobrou chuť😉🙂
PS: Dolů steče syrovátka, tu můžeme vypít jen tak nebo třeba s rozmixovaným ovocem, nebo přidat do těsta na domácí chleba🙂