icon
5 / 125
Zapečené pohankové palačinky se salátem z polníčku
avatar
frale
autor

Palačinky z pohankové mouky, plněné směsí z cukety, hub a rajčat. Zapečeno se sýrem. K tomu salát z polníčku - v tom je jen umocet a dýňový olej. Dobrota

Odpověz
10. led 2014
avatar

Úžasné!

Odpověz
12. led 2014
avatar

@frale ahoj můžu se zeptat jak děláš pohankové palačinky? mě se povedly jednou a pak už to nebylo ono a ten poměr surovin si nepamatuju

Odpověz
21. led 2014
avatar
frale
autor

@bosoorka dělala jsem je úplně stejně, jako jiné, jen z pohankové mouky. On to nebyl záměr, ale těsně před vařením jsem zjistila, že doma nemám vůbec žádnou mouku ani žádné zrno, jen loupanou pohanku. Tak jsem ji namlela a udělala to z ní. Takto zapečené byly moc dobré, ale samotné s marmeládou nic moc. Špaldové jsou mnohem lepší 🙂 Poměrově to bylo 220g mouky, špetka soli, 2 vejce a 500ml mléka.

Odpověz
21. led 2014
avatar

@frale jo takto diky, ja je dělala bez mléka jenom s vodou. Teď mléko stejně nemůžu (malá ma alergie) ale zkusím nějakou alternativu třeba rýžové nebo ovesné

Odpověz
21. led 2014
avatar
frale
autor

@bosoorka já si myslím, že ovesné by neměl být vůbec problém. Nebo třeba zkus kokosové. Já to stejně smažila na kokosovém oleji, tak by to bylo dvojité 🙂

Odpověz
21. led 2014
avatar

@frale zkusím díky za recept 🙂

Odpověz
21. led 2014