recept
ingredience:
100 g sojových kostek
1 hlavička čínského zelí
olej na smažení
menší cibule
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce octa
sůl, pepř, cukr
Marináda:
5 lžic oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžíce worcesteru
2 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 velká nastrouhaná cibule
5 stroužků česneku
1 lžička chilli koření
bobkový list
sůl a pepř
1.Sojové kostky připravíme podle návodu a naložíme do marinády. Necháme v chladu odležet do druhého dne
2.Omyté čínské zelí a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
3.Na oleji opečeme sojové kostky a přidáme krájenou cibuli.
4.Přidáme zelí a za stálého obracení opékáme asi 10 min.
5.Postupně přidáváme soj. omáčku, ocet, sůl, pepř či cukr.
Tohle je původní recept. Je třeba ochutnávat a chutit podle sebe - pokaždé to vyjde trochu jinak. A pozor na chilli, já nedávám vůbec, muž až sobě na talíř.

Jedno ze dvou jídel, které dělám ze sójového masa. Tajemství dobré chutě se skrývá v marinádě ve které musí být maso naloženo - nejlépe 24 hodin.