icon
15 / 125
pečená zelenina, kernoto s balkánským sýrem a náš oblíbený polníček
avatar
frale
autor

Pečená zelenina je luxusní věc. Je třeba hodně česneku, hodně olivového oleje, sůl a pepř. Vše promíchat a péct na cca 180 stupňů zhruba 45 minut. Výsledkem je moc dobrá, sladká zelenina. Tady je to mrkev, petržel a červená cibule. Základ je podle Hanky Zemanové

Odpověz
21. led 2014
avatar

když jsou kernoto vlastně kroupy, tak to můžu použít klasické kroupy, ne?

Odpověz
11. únor 2014
avatar
frale
autor

@hehena Asi by to šlo, nemám zkušnost, ale proč ne 🙂

Odpověz
12. únor 2014
avatar

@frale vypadá to stejně, ale právě netuším, jaký je v tom rozdíl, neb kernoto vůbec nemáme... mám tu kroupy různých velikostí, cizrnu, polentu, kuskus atd, ale toto ne a ani jsem netušila, že něco takového existuje... musím se mrknout asi do zdravý výživy .)

Odpověz
12. únor 2014
avatar
frale
autor

@hehena ve zdravé výživě to budou mít stopro. Já bych řekla, že v tom rozdíl nebude. V přípravě určitě ne, maximálně se to bude vařit jinak dlouho. Chuťově možná trochu ano a to se stejnak musí zkusit, co komu chutná 🙂

Odpověz
12. únor 2014
avatar

@hehena jestli ti to pomůže, tak můj výborně vařící švagr dělá z úplně obyčejných krup pravý "risotto"....dělá se to dýl, ale je to výborný

Odpověz
15. dub 2014