icon
32 / 43
Bezlepkové mandlové rohlíčky
avatar

Máš to všechno nádherné, fakt hledím. já si ani na vánoce cukroví nepeču, štve mě to těsto, jak to lepí, nejde z toho nic udělat...teda evidentně jen mně, asi je to v rukách:o)

Odpověz
21. pro 2013
avatar

@loafeer to znám, někdy by to člověk zahodil i s rukama a pak když se mi půl plechu upečeného rozdrobí pod rukama ... ale tak co bych pro manžela neudělala 🙂) asi to chce hlavně vychytat recepty, které fungují

Odpověz
21. pro 2013
avatar

350g bezlepkové mouky, 100g cukru moučky, 100g strouhaných mandlí (ale příště bych dala spíš ořechy, nebo alespoň půl na půl), 250g másla, 2 žloutky, vanilkový cukr na obalení
Pečeme na 180st. Teplé je posypu vanilkovým cukrem, když jsem v cukru obalovala, tak byly příliš velké ztráty, rohlíčky jsou po upečení hodně křehké, po vychladnutí už v pohodě.

Odpověz
21. pro 2013
avatar

možná, že teď by to z té Jizerky šlo líp, ale dřív teda ty vlastnosti BLP mouky byly šílené. Pro manžela bych asi pekla i BLP, ale na sebe kašlu:o)

Odpověz
21. pro 2013
avatar

@loafeer tak to je jasné, sebe člověk vždycky nějak odbude 🙂) je fakt, že oproti dřívější době je to dnes už "pohoda" ať už co se týká kvality, výběru, dostupnosti, šíře sortimentu ...

Odpověz
22. pro 2013
avatar

tak to každopádně. Nekdy v 89, kdy to zjstili mně, se vůbec o téhle nemoci nic nevědělo, neexistovaly výrobky a co bylo, bylo hakt humus ( pardon)...no ted je to uplná pohoda. Jsem ráda

Odpověz
22. pro 2013