irisenecka
14. říj 2008

Irisenecka

čekání na bublinku

O miminko jsme se s manžílkem pokoušeli od září 07, chtěli jsme pořídit našemu Ondráškovi sourozence. Ale tak jak to bývá, když se snaží, moc se nepodaří!!!!!! Tak jsme se doma domluvili, že když se nám to nedaří, že půjdu někam do práce!Práci jsem si našla a týden před nástupem do práce jsem našla i // na těhu testě.

PM měli přijít 27.6. ale už se nedosavili, tak jsem si udělala 30.6. testík a byli tam. Na to jsem zavolala k p.doktorovi a ten mi to 11.7. potvrdil (6tt+3)!!!
Na to mě dal p.dokt. papíry na objednání NT+ testů
19.8. to nám bylo přesně 12tt. Bylo nám na utz vše ukázané a vysvětlené a byl to moc krásný pohled i pocit!! Sice to bylo pojišťovnou nehrazené vyšetření (za 1450,-), ale stálo to za to!!!

Do poradny jsme šli 26.8.(13tt), kde nám p. doktor řekl, že výsledky z krve z NT+ vyšetření jsou v pořádku, tak se nám ulevilo. Odebrali mi 3 ampulky krve na screening.

11.9. jsem přijela na další krevní vyšetření + moč.

Do další poradny jsme šli 26.9.17+3tt, kde mi řekli, že mi vyšli výsledky špatně, tak jsem musela přijet s manželem a teď i jemu museli brát krev.
Znovu jsme čekali co z toho výjde, ale vyšli nám znovu špatně!!!!

4.10.jsem začala mít dost bolení na levé straně vpodbříšku, ale myslela jsem, že to přejde ale nepřešlo. Rozjela jsem se 7.10. k doktorovi, který mě vyšetřil.Dosala jsem magnesium a uvolňující krém na svalstvo. A bolesti se trochu ulevilo, snažím se odpočívat. I když to moc nejde!!! Jezdím jen po doktorách!!!!!!

10.10. se mi potvrdili špatné krevní testy, tak jsem se hned
13.10. rozjela k doktorovi, co bude dál?!?! Předal mi výsledky ze špatných testů a poslal mě na vyšetření do Brna na Obilný trh.
Hned jsem se tam rozjela, protože jsem dostala už strach, jestli je vše v pořádku, ale tam se na mě dívala sestra, tak že je to asi normální!!!!

Jsu objednaná na 27.10. na konzultaci a snad i na nějaké vyšetření na Obilný trh (kde mám být od teď na pozorování, kvůli hrozícímu riziku. Kvůli mé chudokrevnosti a dalšímu problému s krví!! Tak uvidíme ......

16.10. jdu na utz ve 20tt, tak se už moc těším!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Velký utz proběhl suprově, pan doktor nám všechno ukázal, ale protože se miminko nechtělo lépe otočit, tak jsme si neodnesli žádnou fotečku!!! Ale nakonec nás doktor přemluvil (ale taky strach z blížícího se rizika) jsme si nechali říct co čekáme! A když jsme se to dozvěděli, tak jsem opravdu nechápala!!!!!! Oba moji chlapy říkali, co si přejí už od začátku a že chtějí holčičku!!!
A po ukázání prostoru mezi nožičkama, jsem hned poznala, že to néni to samé jako u prvního miminka!!!!! Chyběl tam ten pinďa! Tak jsme jásali, že čekáme děvčátko!!!!

To ale byla má poslední návštěva Břeclavské nemocnice, byla jsem poslána do Brna na Obilný trh, na důkladné vyšetření, pro hrozící anemii u plodu!!!

Tak a už od teď 27.10. jezdím každý týden na vyšetření, jak to u nás vše probíhá!! Dělají mi utz, kde pozorují průtoky krve do mozku+ srdíčka.
Zjišťuji, jestli se hladina zvyšuje a zatím zvyšuje!!!!! Začali mě už strašit i dost předčasným porodem (max 33tt) to aby pak mohlo být mimi jak štakš v pohodě!!! I když se moc bojíme!!
Pak mě postrašili další zprávou, pokud se hladina nezastaví, tak mě dají na lůžkovou část a začnou nám dávat kapačky a při nejhorším i krevní transfuzi (pro miminko-přes pupečník) to aby se mu vyměnila krev, aby už nebylo tolik moc ohrožené!! Ale taky mi řekli další věci co by se s tím mohlo rozjet ......
Tak já místo toho abych si užívala těhotenství tak jen čekám, co a jak se bude dít dál!!!!!

24.10. Jsme byla opět v Brně, ale dnes mi konečně čekli po mnoha týdnech i něco pěkného!! Že mi konečně přestala stoupat riziková hladina, ale že nemáme vyhrané!! Na gyn, vyšetření mi dr. pochválil že je vše jak má být, že mám moc pěkné bříško a že je rád, jak to vše zvládám!! ě to nemám spojéné zdalšími problémy!!!! A tak jsem odjíždě s dobrým pocitem domů!!!

Na další kontrolu jsu objednaná 4.12. tak uvidíme, jak to zase dopadne!!!!!

Co bych za to dala, kdyby se to už zastavilo a bylo vše OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale ono houby houby, hladiny se nezastavili a já jezdím týden co týden na kontroly!!!!
Další kontroly jsem byli 11.12.,18.12.,29.12.,5.1.,12.1.,19.1., a teď mě čeká poslední kontrola na Obilňáku!!

11.12 jsem poprosila vyjímečně doktorku která byla na záskok, místo mého doktora, jestli mi nemuže říct víc, jestli je vše v pořádku atd....
Tak se na malou pořádně kukla a taky nás poměřala, nějak nám ale neseděla délka těhotenství rozchází se to asi o 10dní a když malou poměřala, tak navážila (odhadem krásných 1350g).
(ale hladiny stále ohrožují)

Ke dni 29.12. tak mi byl udělán utz (který se dělá ve 30tt) a to jsem se dozvěděla o naší malé víc (jak roste a jak se jí daří). Jediné co se nám nezdálo, tak nám vyšlo jinak délka porodu. Podle PM 31+1tt, podle UZ 34tt. A váhově to bylo taky moc pěkné =2100g. Byly jsme moc pochválené, že se nám dobř daří!!
(ale hladiny stále ohrožují)

Na kontrole 5.1. se nic moc nového nestalo, jen mi stále opakují co a jak, že se mi hladiny zvyšují ale že je to zatím v normě, atd ....

12.1. jsme se znovu měřali a to měla malá už přes 2600g, tak to jsem byla max. šťastná, protože jsem se stále obávala inkubátoru a teď když vím, že se malé "tak daří" tak se do něj třeba ani nepodívá!!! Znovu mi udělali vyšetření těch našich průtoků (tak jako na každé kontrole) a poslali mě už i na porodní sál, aby mi natočili monitor.Jestli jsou i po této stránce srdeční ozvy v pořádku.
Ale taky mi bylo oznámeno, že se bude muset vyvolat porod a to nejpozději do ukon. 36tt! tak jsem se docela polekala, protože mi to přišlo už za krátko!!!

V po 19.1. jsem se s p.doktorem už bavili co a jak, a že se na další kontrole už bude domlouvat porodní sál. že se to bude tel.volat, kdy bych si už došla hajnout na vyvolání. Tak jsem si to vše vyslechla
- v po dojedu a zamluvíme pokoj
(pokud bude místo už během týdne, třeba už ve středu, či který koliv den (min. 3dny na vyvolání) tak přijedu už během týdne. Nebo o víkendu ale nejpozdější termín porodu mám na 2-4.2.
Když se přiznám, tak jsem se před nemocnicí i rozplakala, protože mi to přišlo hrozně brzo a necítím se vůbec připravená!! Je to hrozné jak to rychle uteklo a příjde mi, že jsem si to snad ani neužila!!!
Ach jo, ale už se nemůžeme dočkat naše malé princezničky.

Pokud mi to vyjde, tak přidám ještě pár řádků z poslední kontroly 26.1. a jinak víc napíšu až přijedeme obě domů!!!!

Vše dopadlo ještě dobře a já ještě skoro 14dní zůstala s pupíkem.

Nástup na příjem jsem dostala na 16.2 6.30h.
Ještě ten den mi udělali zátěžový test, aby zjistili, jestli při porodu nebude nic hrozit!!!!
Na nečisto jsem si prožila hodinu v kontrakcích (cca 2-3min po sobě). Bylo to hodně zajímavé!!! Ale dalo se to........ pak mě nechali nabírat celý den sílu nas další den.

17.2 v 6h jsem byla přijata na porodní pokoj, zavedli pilulku a já už čekala kdy se co rozjede!!!!
A nakonec i rozjelo!!!!!!!!!
Kolem 11.30h jsem dostala epiduralku která vše ještě víc rozjela a já během hodinky jsem mohla rodit!!!!
A taky že jo .....

Klárka se narodila 13.25h s krásnými mírami 3750g a 53cm.