icon
11 / 128
Medovník (foceno mobilem)
avatar
itchyx
autor

Suroviny: 1 máslo, 3 polévkové lžíce medu, 400 g hladké mouky, 200 g cukru, 1 polévková lžíce jedlé sody, 3 vejce, trochu mléka.
Náplň: 375 g másla, 1 slazené zahuštěné mléko

Postup: Nad párou rozpustíme celé máslo s medem. Směs dáme do mísy Ronic s rotačním nožem a přidáme ostatní suroviny. Suroviny zpracujeme na řidší těsto – podle potřeby přidáme trochu mléka.
Hotové těsto rozdělíme na 3 stejné díly a každý zvlášť rozetřeme na pečící plech vyložený papírem. Těsto rozetřeme po celé ploše plechu, upečeme do hněda a necháme vychladnout. Z vychladlých plátů odkrojíme asi 2 cm z každé strany a odkrojené části dáme stranou.
Připravíme si náplň – v míse s rotačním nožem utřeme máslo a postupně přidáváme slazené mléko.
Náplň si rozdělíme na 3 stejné díly, kterými potřeme vychladlé pláty. Pláty otočíme a natíráme ze spodní strany, která je pórovitější a lépe vsákne náplň. Poslední plát natřeme jen částí krému, zbytkem potřeme boční strany. Odkrojené části z plátů dáme do mísy s rotačním nožem a rozdrtíme je na jemnou posýpku, kterou celý dort bohatě posypeme.
Hotový moučník necháme odležet asi 2 hodiny při pokojové teplotě a teprve potom dáme do lednice. Řezy krájíme druhý den.

Odpověz
24. črc 2016