@sudylichozrout asi záleží jak se kdo stravujeme.. Na LCHF je to super, sama dělám, ale dětem se nebráním mouky. Cukry zbytečně fakt neee.
Ale já nezakazuju, sami si musí říct. Staršímu už vadí preslazene a solene věci. 🙏
Tak tohle zkusím, ale místo sladidel tam dám normálně cukr 😅
@sudylichozrout Já se stravuji low carb, každopádně dort s máslovým krémem a marcipánem apod. si taky člověk dá čas od času že jo 🙂 v receptu je napsané, že je to low carb 🙂
@ivetka136 Njn... low carb. Kámoš to držel 4 měsíce, shodil s tím cca 15 kg, pak najel na trochu lepší jídelníček. Jen trošku zvýšil příjem sacharidů a jojo jak prase. Má to zpět a už to nejde dolů. To samé můj táta. Taky to držel skoro půl roku, sundal 8 kg a měl je rychle zpět i s něčím navrch, protože zvýšil příjem sacharidů. Jakmile se tělo dostane z ketózy, okamžitě začne ukládat jak vzteklé.
Vím, že nikoho nepřesvědčím, vlastně to ani nemám v plánu, je to vaše věc samozřejmě. Ale dotaz zní. Není lepší jíst střídmě vše a pravidelně se k tomu hýbat? Proč si dělat život tak šíleně složitý, když na štíhlost platí úplně obyčejná a strašně jednoduchá rovnice o vyšším výdeji než příjmu? 🙂
Nechci váš lowcarbistky naštvat. Jen se spíš zamýšlím nad tím, proč to všechno dělat složitě a roky se opravdu omezovat v jídle, když to jde jednoduše 🙂
@sudylichozrout to je strašně individuální. Hádat se nebudu ani tady řešit nějaké rozepře. Já se díky LC zbavila nekontrolovatelného přejídání a chutí na sladké... A za to jsem neskutečně vděčná a šťastná... Sama jsem zvědavá jak to moje tělo probere až budu postupně navyšovat sacharidy. Pro info já mám příjem sacharidů okolo 60-70g. Jíst střídmě a bez cukru pro mě bylo dost těžké, bojovala jsem s tím od porodu.po nějakém snažení jsem opět sjela z cesty a nebylo návratu... .. I když jsem vařila zdravě, stejně jsem to zažrala čokoládami a nevím čím vším... Když jsem napsala na blog příspěvek o začátku, bude tam určitě někdy sepsaný i konec... Já se cítím dobře, je mi skvěle a uvidíme co bude pak. Mějte se hezky a díky za komentář o zkušenostech 🙂
@ivetka136 @sudylichozrout ja teda do ketozy nechodim, jsem na tom podobne jako pani Iveta a ono to staci. Necpat do sebe zbytecne pecivo, prilohy a bily cukr.......takze v podstate cukrfree a hned se mam lepe. Ale at si kazdy ji jak je zvykly. Jsme preci to co jime :D
@sudylichozrout ja nedelam nic slozite. Varim tak pro celou rodinu a kdo chce, uvarim jakoukoliv prilohu, aby deti meli vyvazene. Manzel se prida ke me. Pokud ma chut na neco , co nevarim, ma moznost si dat v praci na obede. Deti omacky apod uvarim, nebo dostanou od babicek. Ale to, ze to nejim, neznamena, ze jim to neuvarim 🙂 k zivotu to nepotrebuji.

Ja nevim teda... Ale resit to, aby nebyla mouka a cukr a rvat tam sladidla (sic prirodni), smetanovy syr s 60 procenty tuku v susine a k tomu jeste extra tucne mascarpone... To uz je snad lepsi nejaky tradicnejsi recept. Vzdyt se nemusi sezrat cely plech na posezeni, coz znamena, ze pokud neni nekdo na zdravotni diete skrze mouku, tak mu jeden klasicky domaci rez fakt neublizi a tajli nezkazi. Z hlediska kalorii je tenhle recept uplne ukrutny, z hlediska vyvazenosti stravy take.