icon
39 / 68
Išlské s jahodovou marmeládou
avatar

mohla bych poprosit o receptik

Odpověz
12. pro 2013
avatar

@mxandris
Išlské kytičky s čokoládovou polevou
Suroviny : 400 g hladké
mouky, 150 g
moučkového cukru, 75 g
strouhaných vlašských
ořechů, 75 g
strouhaných oloupaných
mandlí, 2 menší vejce,
250 g másla, špetka soli,
půl lžičky mleté skořice,
citrónová kůra.
Jahodový džem,
čokoládová poleva a
sušené třešně na
ozdobení.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské
fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom
těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme dvě velikosti pětilistých
kytiček. Upečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C. Doba
pečení asi 7 minut. Upečené zchladlé kytičky po dvou (větší a menší) slepíme
jahodovým džemem, horní kytičky potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme
kousky sušených třešní.
---------------------

Odpověz
12. pro 2013