icon
178 / 277
Kynuté lívanečky, přeliv z jahod s chia semínky a javorovým sirupem.
avatar
jana974
autor

Lívanečky: recept je pro 5ti člennou rodinu, tak si ho kdyžtak poměrem upravte.
•700 ml mléka
•400 g polohrubé mouky(dávám špaldovou celozrnnou)
•2 vejce
•20 g droždí
•40 g cukru
•špetku soli
Něco na dozdobení, na ochucení co kdo má rád

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.

prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).

Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Na závěr po libosti ochuťte.

Odpověz
7. čer 2015