icon
277 / 277
Úžasný holandský řízek
avatar
jana974
autor

recept:
500 g mletého vepř. masa ( třeba bůčku ),
1 kelímek smetany,
200 g Eidamu,
sůl, pepř,
strouhanka a vejce na obalování (nemusí být)

Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ).
Druhý den slejeme ( většinou se nám z velké části vpila do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve vajíčku a strouhance.

Pečeme na rozpálém oleji pozvolna do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk. Může se dát i na pečící papír do trouby, též jsem jedou zkoušela , byly bez omastku.

Odpověz
3. lis 2018