Kynutý pšenično špaldový cop se sušenými švestkami a mandlemi. Stejné těsto jako na klasickou vánočku, jen jsem dala část špaldové mouky.
jana974
autor@kokoska1408 klasická vánočka:
600g hladké mouky
140g cukru
1/4 l mléka
30g droždí
2 vejce /jedno na potření/
120g hery
hrst rozinek, sušených švestek apod /namočit do rumu/
lžička soli
sekané mandle
špetka mušk.květu
trochu citr.kůry
Těsto dělám v pekárně, pak jen umotám cop, vánočku nebo bochánky, nechám tak 2h dokynout, potřu vejcem a šup do vyhřáté trouby. 160st asi tak 45min,, ale sleduji.
Někdy nahrazuji polovinu pšeničné mouky moukou špaldovou, cukr může být třtinový. Je to zdravější varianta.
Odpověz
20. říj 2014

mnam, muzu poprosit recept?