icon
34 / 293
Kynutý pšenično špaldový cop se sušenými švestkami a mandlemi. Stejné těsto jako na klasickou vánočku, jen jsem dala část špaldové mouky.
avatar

mnam, muzu poprosit recept?

Odpověz
20. říj 2014
avatar
jana974
autor

@kokoska1408 klasická vánočka:
600g hladké mouky
140g cukru
1/4 l mléka
30g droždí
2 vejce /jedno na potření/
120g hery
hrst rozinek, sušených švestek apod /namočit do rumu/
lžička soli
sekané mandle
špetka mušk.květu
trochu citr.kůry

Těsto dělám v pekárně, pak jen umotám cop, vánočku nebo bochánky, nechám tak 2h dokynout, potřu vejcem a šup do vyhřáté trouby. 160st asi tak 45min,, ale sleduji.

Někdy nahrazuji polovinu pšeničné mouky moukou špaldovou, cukr může být třtinový. Je to zdravější varianta.

Odpověz
20. říj 2014