icon
41 / 293
Dnešní houskobraní :-) špaldovo žitné se slunečnicovými semínky.
avatar

jsou kváskové nebo z droždí?

Odpověz
23. črc 2014
avatar
jana974
autor

@andos ze sušeného droždí

Odpověz
23. črc 2014
avatar
Odpověz
1. říj 2014
avatar

Chtela bych upect podobne jako kaiserky a co sem zkousela byly spis buchtove nez rohlikove.

Odpověz
1. říj 2014
avatar
jana974
autor

@vanocni_stromecek

250 ml vlažné vody nebo mléka
3 lžíce rozpuštěného másla
500 g mouky/250 špaldové a 250 žitné
Lžíce cukru
Lžíce soli
balíček instantního droždí nebo půlka čerstvého
semínka sůl mák

Nechat vykynout v pekárně, udělat housky , nechat znovu vykynout a pak upéct v troubě na 200st cca 20min, ale sledovat.
Před tím než dám do trouby ještě popráším vodou a ozdobím.

Odpověz
1. říj 2014
avatar
jana974
autor

@vanocni_stromecek Ono se to často stává, ta špaldová mouka a žitná má svojí specifickou chuť takže nikdy nebudou chutnat jako bílé housky. Ale jako buchta by také neměly být.

Odpověz
1. říj 2014
avatar

@jana974 A ta spaldova ma byt hladka, ci jina?

Odpověz
1. říj 2014
avatar

@jana974 jo a jeste...pekarnu nemam...tak jak dlouho nechat kynout? a je lepsi mliko nebo voda?

Odpověz
1. říj 2014
avatar
jana974
autor

@vanocni_stromecek může být klidně hladká. Kynout bych nechala tak 1,5h v teple. Nevím co je lepší, já dala mléko a byly dobré.

Odpověz
1. říj 2014
avatar

už zadělávám těsto, snad se také povedou, jako vám

Odpověz
24. led 2015
avatar
jana974
autor

@kimby Super, tak ať se povedou 🙂

Odpověz
24. led 2015