Dnešní houskobraní :-) špaldovo žitné se slunečnicovými semínky.
Chtela bych upect podobne jako kaiserky a co sem zkousela byly spis buchtove nez rohlikove.
Odpověz
1. říj 2014
jana974
autor250 ml vlažné vody nebo mléka
3 lžíce rozpuštěného másla
500 g mouky/250 špaldové a 250 žitné
Lžíce cukru
Lžíce soli
balíček instantního droždí nebo půlka čerstvého
semínka sůl mák
Nechat vykynout v pekárně, udělat housky , nechat znovu vykynout a pak upéct v troubě na 200st cca 20min, ale sledovat.
Před tím než dám do trouby ještě popráším vodou a ozdobím.
Odpověz
1. říj 2014
jana974
autor@vanocni_stromecek Ono se to často stává, ta špaldová mouka a žitná má svojí specifickou chuť takže nikdy nebudou chutnat jako bílé housky. Ale jako buchta by také neměly být.
Odpověz
1. říj 2014
jana974
autor@vanocni_stromecek může být klidně hladká. Kynout bych nechala tak 1,5h v teple. Nevím co je lepší, já dala mléko a byly dobré.
Odpověz
1. říj 2014

jsou kváskové nebo z droždí?