icon
160 / 293
A zase mazance. Celozrnnošpaldový bez rozinek, protože mi je doma někdo sež.... a nepřiznal se k tomu :-(
avatar

to by mi vůbec nevadilo, rozinky nesnáším a ze všeho je vybírám...dojídá je po mně nejmladší syn, kterému jsem kdysi řekla, že to jsou bonbonky a jeho to pořád drží 😀 😀 ...vypadají senzačně, mohla bych poprosit o recept?

Odpověz
17. únor 2015
avatar
jana974
autor

@materad já je pro změnu miluju a už nevím kam je dávat, aby vydržely pro tyhle případy 😀 a samozřejmě nikdo nic neviděl, neslyšel, prostě odešly samy 😀

Odpověz
17. únor 2015
avatar
jana974
autor

@materad recept:
Dávám vše do pekárny, takže nejprve tekuté, pak sypké.
250ml mléka
2vejce /jedno do těsta, jedno na potření před vložením do trouby/
120g tuku /hery,másla, kokos.olej apod/
600g mouky hladké /já dala 250g špaldové a 350g celozrnné/
120g třtinového cukru /nebo normálního,co kdo má rád/
špetka soli
30g droždí
trochu citr.kůry nastrouhat
rozinky, mandle apod.

Těsto vyndáme , uděláme kuličky nebo vánočku , nechám chvilku dokynout, potřu vejcem a šup do vyhřáté trouby. 160st asi tak 45min,, ale sleduji.

Odpověz
17. únor 2015
avatar

@jana974 taky mám pekárnu, úžasná věc na kynutý těsto 🙂 ... z tohoto množství jsi udělala teda 2 mazance,jo? a to máslo změklý nebo rozpuštěný?... to musím brzo udělat, mám strašně ráda mazanec 🙂

Odpověz
17. únor 2015
avatar
jana974
autor

@materad Jo jo. Kuličky byly malý, tak dát raději na plech dál od sebe, hodně nabydou. Máslo jsem dávala takový polotekutý, aby to pekárna pobrala a nebylo tuhý 🙂

Odpověz
17. únor 2015