icon
165 / 293
Citronová bábovka s rozinkami. Špaldovo pšeničná. Politá citronovou glazurou.
avatar
jana974
autor

Recept:
350g hl. mouky (dala jsem 250g špaldové a 100g pšeničné celozrnné)
2 lžičky kypř.prášku
1 celé máslo /nechat změknout/
250g třtinového cukru /nebo bílého jak kdo má rád/
4 celá vejce
lžička vanilkového extraktu
250g zakysané smetany
2 lžíce strouhané kůry z biocitronu
Poleva/glazura/
Štáva z citronu a moučkový cukr. Umíchat a nalít na vychladlou bábovku.
V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli.
V jiné míse při vysoké rychlosti utřete máslo a cukry do pěny. Zašlehejte vejce jedno po druhém, pak vanilku. Za pomalejšího šlehání přidejte moučnou směs ve třech dávkách, mezi nimi přidejte vždy polovinu zakysanky.
citronovou kůru promíchejte s 1 lžičkou mouky. Pak je zlehka vmíchejte do těsta. Těsto dejte do vymazané bábovkové formy a pečte 60–70 minut při 175st.
Bábovku nechte 20 minut chladnout a pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Utřete přísady na polevu (měla by být řídká tak, aby stékala ze lžíce) a pokapejte jí bábovku.
Dobrou chuť.

Odpověz
7. bře 2015