icon
235 / 293
Ječné houstičky s mrkví a semínky.
avatar

byl by taky receptík? Děkuji

Odpověz
20. únor 2016
avatar
jana974
autor

@marusenecka1
250 ml vlažné vody nebo mléka
3 lžíce rozpuštěného másla
500 g mouky /200g pšeničné celozrnné a 300g ječné/
Lžíce cukru
Lžíce soli
Půlka čerstvého droždí /21g/ nebo balíček instantního
strouhaná mrkev

Nechat zpracovat v pekárně, udělat bochánky a naříznout jako housky /mám vykrajovátko od Tescomy/, nechat je na plechu ještě dokynout, postříkat vodou, osolit nebo okmínovat a do rozpálené trouby na 200st cca 20min ale spíše sledovat. Čas se může různit dle trouby.

Odpověz
20. únor 2016
avatar
jana974
autor

@jana974 a ještě různá semínka jsem zapomněla.

Odpověz
20. únor 2016
avatar

děkuji moc, začínám péct doma, tak sháním receptíky a vaše pečeníčko vypadá skvěle 🙂

Odpověz
20. únor 2016
avatar
jana974
autor

@marusenecka1 s chutí do toho. Mám univerzální těsta a jen měním nějaké ingredience. Je to o fantazii. Když pečete z jiné mouky než z pšeničné, tak se jí stejně snažte v malém množství přidat. Těsto je pak lepší, lépe nakyne a není tak hutné. Pokud tedy nejste bezlepkáři. A příchutě můžete přidávat jaké chcete /různé natě, zeleninu, dobrá je i čerstvá cibule , semínka, ořechy, sušená rajčata, olivy, prostě co kdo má rád.

Odpověz
20. únor 2016
avatar

perfektní, děkuji za rady a inspiraci 🙂

Odpověz
20. únor 2016