icon
289 / 293
Výborná celozrnná bublanina s jablkovou pokrývkou
avatar

Mohu poprosit recept? Děkuji ☺

Odpověz
3. lis 2018
avatar
jana974
autor

@wampzee
250 g hnědého cukru (dávám i míň, kolem 200 g)
300 g polohrubé mouky (dala jsem celozrnnou )
4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
1/2 prášku do pečiva
8 lžic vody
8 lžic oleje

Asi tak 4-5 Jablka najemno nakrájená smíchaná s trochou moučkového cukru, skořice a dala jsem kapku rumu.

Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.

Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, může být samozřejmě i pečící papír.

Pak dáme tak na 5 minut péct do předehřáté trouby 180st. , vyndáme a poklademe celý povrch jablečnou směsí (může se dát samozřejmě na buchtu hned, ale pak vám jablko spadne do buchty a nevydrží na povrchu), dále zandáme zpět do trouby a pečeme při těch 180st do upečení, cca 20-30minut.

Odpověz
3. lis 2018