icon
avatar
jana_bitalova
24. čer 2022
2416 

Recept na jednoduchou hrnkovou bublaninu, kterou máte za chvilku hotovou

Bublanina je ideální letní dezert. Je lehká, šťavnatá po ovoci a navíc naprosto snadná na přípravu – zvlášť když máte recept na hrnkovou bublaninu.

Recept na hrnkovou bublaninu.

Recept na rychlou hrnkovou bublaninu je snadný. A výsledek úžasný.


Jakmile nám na chalupě začnou dozrávat třešně, jahody a rybíz, je potřeba jednat rychle. Něco zamrazíme, hodně toho sníme a marmeládu vykouzlíme. Část červených plodů také vždy padne do bublaniny. Tu má ráda i naše sedmiletá Emily, která jinak vyznává pouze moučníky, kde je pořádná dávka čokolády nebo aspoň kakaa.

Když si přivezeme „bio bedýnku“ domů, nevydrží v lednici moc dlouho, a tak většinou už po cestě domů objednávám vše potřebné k pečení, tedy pokud doma nemám zásoby. On-line nákupy mi ulehčují život, v tomto případě většinou Košík.cz.

Co na hrnkovou bublaninu potřebujete?

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátový, třeba Dr. Oetker)
  • špetku soli
  • máslo a strouhanku na vymazání a vysypání plechu
  • jahody, třešně, rybíz nebo klidně všechno dohromady 🙂
    • Třešně mohou být vypeckované, záleží na vašich preferencích.
  • moučkový cukr na posypání

Recept na hrnkovou bublaninu.

Bude chutnat celé rodině!

Jak na to?

1. Nastavte troubu na 180 °C.

2. Máslem vymažte a strouhankou vysypte plech.

2. Bublanina je opravdu snadná, stačí všechny ingredience dobře promíchat, až vznikne hladké těsto. S pomocí robota je to samozřejmě absolutní brnkačka, ale jde to i ručně.

3. Těsto vylijte na plech a stěrkou ho rozprostřete, aby bylo rovnoměrné.

Tip: Pokud chcete mít bublaninu vyšší, použijte menší pekáček. Já ji peču hodně nízkou a plnou ovoce, protože tak má u nás doma větší úspěch 🙂

4. Na těsto pokládejte ovoce – ať už pěkně do řad, nebo jak vám zrovna přijde pod ruku. Tahle fáze je parádní zábavou pro děti.

5. Dejte péct do předehřáté trouby, a to cca na půl hodiny (sledujte těsto – když je pěkně zlaté, máte hotovo).


S peckami, nebo bez pecek?

Na závěr si dovolím „kontroverzní“ otázku: Vypeckovávat do bublaniny třešně, nebo ne? 🙂 Za mě jednoznačně ano, při představě, že omylem kousnu do pecky, mi jde mráz po zádech. Ale někomu to nevadí. Jak to máte vy?

avatar
Odpověz
24. čer 2022
avatar

Hned včera jsem ji upekla s jahodami. A chutná skvěle 😊

Odpověz
25. čer 2022
avatar

Já jsem tedy vždy vypeckovala a vůbec mě nenapadlo, že to někdo nedělá, ale takhle jsem si jednou na návštěvě zlomila zub (jo, zuby mám na prd..), protože jsem kousla přesně do té pecky..🤦 jinak recept dělám stejný, klasická hrnková buchta na sto způsobů 😁

Odpověz
25. čer 2022
avatar

@elledh Au! To muselo být hodně nepříjemné ☹

Odpověz
29. čer 2022
avatar

@klara319 To jsem moc ráda, že chutnala 🙂 Mám tenhle recept ráda, protože je snadný, rychlý a dobrý 🙂

Odpověz
29. čer 2022
avatar

Skvělá, díky

Odpověz
19. črc 2022

Začni psát komentář...

sticker
Odešli