Recept na jednoduchou hrnkovou bublaninu, kterou máte za chvilku hotovou
Bublanina je ideální letní dezert. Je lehká, šťavnatá po ovoci a navíc naprosto snadná na přípravu – zvlášť když máte recept na hrnkovou bublaninu.

Recept na rychlou hrnkovou bublaninu je snadný. A výsledek úžasný.
Jakmile nám na chalupě začnou dozrávat třešně, jahody a rybíz, je potřeba jednat rychle. Něco zamrazíme, hodně toho sníme a marmeládu vykouzlíme. Část červených plodů také vždy padne do bublaniny. Tu má ráda i naše sedmiletá Emily, která jinak vyznává pouze moučníky, kde je pořádná dávka čokolády nebo aspoň kakaa.
Když si přivezeme „bio bedýnku“ domů, nevydrží v lednici moc dlouho, a tak většinou už po cestě domů objednávám vše potřebné k pečení, tedy pokud doma nemám zásoby. On-line nákupy mi ulehčují život, v tomto případě většinou Košík.cz.
Co na hrnkovou bublaninu potřebujete?
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vajíčka
- 1 balíček prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátový, třeba Dr. Oetker)
- špetku soli
- máslo a strouhanku na vymazání a vysypání plechu
- jahody, třešně, rybíz nebo klidně všechno dohromady 🙂
- Třešně mohou být vypeckované, záleží na vašich preferencích.
- moučkový cukr na posypání

Bude chutnat celé rodině!
Jak na to?
1. Nastavte troubu na 180 °C.
2. Máslem vymažte a strouhankou vysypte plech.
2. Bublanina je opravdu snadná, stačí všechny ingredience dobře promíchat, až vznikne hladké těsto. S pomocí robota je to samozřejmě absolutní brnkačka, ale jde to i ručně.
3. Těsto vylijte na plech a stěrkou ho rozprostřete, aby bylo rovnoměrné.
Tip: Pokud chcete mít bublaninu vyšší, použijte menší pekáček. Já ji peču hodně nízkou a plnou ovoce, protože tak má u nás doma větší úspěch 🙂
4. Na těsto pokládejte ovoce – ať už pěkně do řad, nebo jak vám zrovna přijde pod ruku. Tahle fáze je parádní zábavou pro děti.
5. Dejte péct do předehřáté trouby, a to cca na půl hodiny (sledujte těsto – když je pěkně zlaté, máte hotovo).
S peckami, nebo bez pecek?
Na závěr si dovolím „kontroverzní“ otázku: Vypeckovávat do bublaniny třešně, nebo ne? 🙂 Za mě jednoznačně ano, při představě, že omylem kousnu do pecky, mi jde mráz po zádech. Ale někomu to nevadí. Jak to máte vy?
Doporučujeme
@elledh Au! To muselo být hodně nepříjemné ☹
@klara319 To jsem moc ráda, že chutnala 🙂 Mám tenhle recept ráda, protože je snadný, rychlý a dobrý 🙂
Začni psát komentář...


.