icon
176 / 279
Řecký kešu jogurt - to už je fakt úlet :-)
avatar

V dobrém nebo špatném slova smyslu? 😅

Odpověz
3. srp 2015
avatar

jsem též zvědavá 😉

Odpověz
3. srp 2015
avatar

I já 🙂

Odpověz
3. srp 2015
avatar
kaca68
autor

@alneka
@katyxq
@katasv hele, dobrý...základ je trochu kešu, budiž mu odpuštěno, ale na další použití je bezvadný 🙂
Je to stejný postup jako třešňový jogurt nedávno, jen víc ochucený a víc agaru, aby byl řecký, že jo 😀
Hrst kešu ořechů dlouho namočených (20hodin, 2x vyměněná voda)
1lžička lahůdkového droždí
1 lžička rýžového sirupu
1 vrchovatá lžička kokosového oleje
2 lžičky agaru
Špetka soli
Šťáva z 1,5 citrónu
Šplíchanec rýžového mléka
Všechno do mixéru, na to horký agar rozvařený ve vodě, tekutiny celkem tak, aby byly ořechy potopené a vymixovat hodně dohladka, dobře vychladit. Dělala jsem z néj tzatziki, to mě fakt mile překvapilo a zbytek snědla s ostružinami a čokoládou 😀

Odpověz
3. srp 2015
avatar

@kaca68 právě na slané využití ho chci zkusit, úplně mi tzatziki chyběj!

Odpověz
3. srp 2015
avatar
kaca68
autor

Jako už mám ty chutě určitě posunuté, ale to vy máte taky 🙂...manźel nic neříkal, ale my spolu dneska moc nemluvíme 😉 a když jsem se ho zeptala, jak mu to tzatziki chutná, tak řekl, že dobrý, že mu to bez masa nevadí, protože měl k obědu výpečky 😀 a Fanda to jedl v pohodě...

Odpověz
3. srp 2015
avatar

@kaca68 jojo, posunuté chutě mám 😉 ... třeba skoro necítím aroma kokosového oleje, ale lidi na něj nezvyklí jo

Odpověz
3. srp 2015