icon
236 / 279
Jahodovo-borůvkový cheesecake
avatar
kaca68
autor

Volně podle kuchařky Zdravě a syrově, velkou spotřebu kokosového oleje jsem snížila ne-raw agarem...
Velikost hrnku dle velikosti formy - na 20cm formu cca 250 ml

Krusta:
1 hrnek suchých kešu ořechů
1 hrnek suchých vlašských ořechů
1/2 hrnku datlí - čerstvé jsem v životě neviděla, takže měkké jen krátce namočit, tvrdší na delší dobu, ale po celonočním máčení to bylo rozpatlané
Event. voda dle potřeby

Krém:
1 hrnek namočených kešu ořechů
1/2 hrnku kokosového oleje
Pár jahod (byly mražené)
2 vrchovaté lžíce medu
Šťáva z půlky až celého citrónu dle chuti
2 lžičky vloček agaru + trocha vody na rozpuštění

Suroviny na krustu rozmixovat, event. přidat trochu vody, natlačit do formy mírně promázlé kokosovým olejem a dát chladit.
Na krém rozmixovat veškeré ingredience do velmi hladka, agar namočit v půl hrnku vody, přivést k varu a cca č minuty za stálého míchání vařit, pak vlít do mixéru a ještě promixovat, dochutit, vlít na krustu, poklást ovocem a dát ztuhnout minimálně na několik hodin, krásně se rozleží i přes noc, takže možno připravovat den předem

Odpověz
22. led 2016
avatar
kaca68
autor

4 minuty

Odpověz
22. led 2016
avatar
kaca68
autor

Výborný (i lepší) je korpus také z kešu a mandlí

Odpověz
22. led 2016