icon
256 / 279
Špaldový piškot se šlehačkou a jahodovým želé (vegan)
avatar
kaca68
autor

Velmi rychlý a vděčný dort, kterým uctíte i staromilce

Korpus:
1,5 hrnku mouky
3/4 hrnku rostlinného mléka
100g ovocného pyré (domácí je nej, já peču pod tlakem, takže tam vymáčknu ovocné pyré z kapsičky, kterých míváme zásobu)
1 lžíce vanilkové Hrašky
1/2 hrnku oleje (jakýkoliv i roztopený kokosový)
1 prdop

Všechno něžně smíchat a dát péct do kokosem vysypané formy (té střední, cca 24cm?) na 160 st.
Na vychlazený korpus natřít vyšlehanou kokosovou šlehačku Cocomas (šlehat dobře vychlazenou ve studené míse s trochou rýžového sirupu na střední otáčky), poklást borůvkami a zalít jahodovým želé (jahody rozmixované s rýžovým sirupem, vodou a agarem - ve troše vody rozpustit lžíci agaru, přivést k varu a pár minut za stálého míchání povařit)
Nechat dobře ztuhnout a vychladit.

Odpověz
22. bře 2016
avatar
kaca68
autor

Zapomněla jsem na sladidlo, zas tak zdravý není 😉
Takže cca půl hrnku rýžového sirupu (možno i med, těsto funguje i s kokosovým cukrem a samozŕejmě i s normálním)

Odpověz
22. bře 2016