icon
8 / 21
♥Karamelové košíčky♥
avatar

@klaire22 - mohla bych poprosit o recept na ten krém? Díky.

Odpověz
16. pro 2013
avatar

Já takyyy.. 🙂

Odpověz
16. pro 2013
avatar

@helcenka Krém je jednoduchý - 150g másla, plechovka salka. Ale nám to dost teklo, tak jsme přihustily namletými piškotami a je to dokonalé 🙂 Krásně to drží tvar a chuťově je to snad i lepší 🙂

Odpověz
16. pro 2013
avatar

RECEPT: KARAMELOVÉ KOŠÍČKY

na košíčky:
250g hladké mouky
100g másla
70g cukru moučky
2 žloutky

na krém:
1 plechovka zkaramelizovaného kondenzovaného mléka
150g másla
čokoládová poleva

Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice. Předehřejeme si trouba na 180 stupňů Celsia, těsto vytlačujeme do formiček na menší košíčky a pečeme zhruba 10-15 minut - do světle zlaté barvy.
Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme zkaramelizované kondenzované mléko - vyšleháme do hladkého krému.
Upečené a zchladlé košíky plníme krémem - nejlépe stříkací pistolí nebo sáčkem a lehce pocákáme čokoládou.

Uchováváme v chladu 🙂

Odpověz
16. pro 2013
avatar

@klaire22 - děkuji, už jsem to tu u někoho v albíčku taky četla - bylo tam poměr 1:1, takže stejné množství másla a rovnou to karamelové salko ve stejném poměru. Já se právě bojím, aby to nebylo moc řídké. Chtěla bych letos naplnit karamelovým krémem ořechy, tak pátrám po dobrém karamelovém krému.

Odpověz
16. pro 2013
avatar

@klaire22 - mohla bych vás ještě poprosit, jestli nemáte recept na nějaký opravdu dobrý čokoládový krém - zkoušela jsem asi dva nebo tři a nebylo to ono. Aby chutnal opravdu po čokoládě. Díky.

Odpověz
16. pro 2013
avatar

@helcenka čokoládový miluji klasický pařížský krém. Ve šlehačce rozpustit tabulku hořké čokolády. Když vše schladne, dáme vychladit do ledničky a poté vyšleháme 🙂

Odpověz
16. pro 2013
avatar

@klaire22 Vadí, když mi nezkaramelizovalo to Salko po dvou hodinách vaření, že ho mám pořád světlé?Nebo ho mám dát ještě chvilku vařit?

Odpověz
21. pro 2013
avatar

@klaire22 dotaz k tomu karamelovemu kremu 🙂 Letos jsem ho delala a srazilo se mi v tom to maslo, bylo to tim, ze jsem salko vytahla z lednicky a maslo bylo na pokojovou teplotu?

Odpověz
12. led 2014
avatar

@jujika jj, to bude určitě tím. Obojí by mělo být stejné teploty.

Odpověz
12. led 2014
avatar

@klaire22 Diky 🙂

Odpověz
13. led 2014