icon
12 / 180
Naprosto luxusní dýňová polévka ♥ Dělala jsem ji poprvé a určitě ne naposled :-)
avatar

Zkusím!!!

Odpověz
27. říj 2013
avatar

@katy28 fakt doporučuji. Já hledala ten pravý, až se mi nejvíc líbil tenhle a fakt je to teda lahoda převeliká 🙂

Odpověz
27. říj 2013
avatar

Krásné talíře! Kdepak jsi kupovala?

Odpověz
27. říj 2013
avatar

@brambuurka v Kiku 🙂

Odpověz
27. říj 2013
avatar

@klaire22 myslíš Kik nebo kika? 😀

Odpověz
27. říj 2013
avatar

@brambuurka KIK 🙂 talíř stál tuším kolem 80,- Kč, miska kolem 60? už si to přesně nepamatuji, tak abych nekecala.

Odpověz
27. říj 2013
avatar

@klaire22 díky 🙂

Odpověz
27. říj 2013
avatar

Joo, tu jsem dělala minulý týden a Naty jí slupla jak malinu 🙂

Odpověz
25. lis 2013
avatar

@snuflinka tahle je prostě luxusní, mám na ní zase chuť. Snad seženu dýni 🙂 Elince taky moc chutnala 🙂

Odpověz
25. lis 2013
avatar

přeji pěkný večer. Je vidět, že vaříte s láskou 🙂. Recept mi nejde otevřít, nemohla by jste mi ho napsat třena do IP? Děkujiiii 🙂

Odpověz
8. led 2014
avatar

@defs Já na něj znovu klikla a funguje. Ale pro jistotu Vám ho sem zkopíruji 🙂

Ingredience na 6 porcí:
1kg dužiny z dýně Hokkaidó
50g másla
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1l zeleninového vývaru
2 bobkové listy
1/4 lžičky muškátového oříšku
15 ml citrónové šťávy
200g smetany (stačí 12% tuku)
sůl, pepř
---
300g slaniny
6 plátků toustového chleba + olej na osmažení (já radši používám obyčejný chleba a opékám nasucho, ale to je věc vkusu)
6 lžic zakysané smetany

Postup:
Na másle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou najemno spolu s rozpláclými (však víte, jak to vždycky dělá Ital) stroužky česneku. Dýně se prý loupat nemusí, ale vzhledem k tuhosti slupky vždycky vyměknu a radši jí oloupu. Zbavíme jí semínek a pokrájíme na menší kostky. Z hrnce vyndáme česnek a naopak do hrnce dáme dýni. Chvilku jí opékáme a potom přilijeme horký vývar a citrónovou šťávu. Přidáme bobkový list, muškátový oříšek a osolíme, opepříme.
Přikryjeme pokličkou a vaříme asi tak půl hodiny, dokud dýně nezměkne. Sundáme hrnec ze sporáku, vyndáme bobkové listy a pořádně dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky vlijeme smetanu a už jen trochu prohřejeme a případně dochutíme.
Podáváme s opečenou slaninou, zakysanou smetanou a chlebovými krutonky.

Odpověz
9. led 2014
avatar

a co s dyni maslovou? 😅

Odpověz
11. čer 2014
avatar

@janulka1980 kočko, asi by to šlo, nemám s ní vůbec zkušenost, já zkusila poprvé v životě právě tu hokkaido a od té doby zase nic 🙂 netuším, jaký je v nich rozdíl 🙂

Odpověz
11. čer 2014
avatar

@klaire22 skoda, lebo mam na nu hroznu chut 😉

Odpověz
11. čer 2014