icon
17 / 180
Francouzské brambory ♥
avatar

Mohu poprosit o recept? Vaříte dle mého gusta a ještě pěkně přesně popíšete postup,to se mi moc líbí 🙂 Děkuji a chválím!! 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@melca Děkuji moc za pochvalu. Přijde mi, že když už sem dávám fotky pro inspiraci je pak nelogické nenapsat recept. Je to naprosto jednoduché, omyji a oloupu (ale klidně i se slupkou, záleží na vás) brambory, nakrájím je na plátky a pak jen vrstvím do zapékací misky vrstvu brambor, cibuli na kolečka, pár kostek uzeného masa, osolím a opepřím - a takhle vrstvím, končím bramborami. Vše zaliji cca 3 vajíčky s cca 100ml mléka, rozkvrdlám a zaliji a dám péct - cca na 180 stupňů tak na 40 minut. Ale určitě bych se řídila vlastní troubou a zkušenostmi 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@klaire22 Moc děkuji 🙂 Já jsem patlal na tvar,chuť mám dobrou,ale vzhledově se mi šunkofleky či franc.brambory při nabírání rozpadnou a je to jen "hozené"na talíři 😀 A to mám tyto jídla tak ráda,ale skrze toto ,mě to odrazuje. Děkuji a vyzkouším 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@melca jééé, to vůbec......tohle je focené až druhý den, kdy jsem je vytáhla už z ledničky. Jinak, když je upeču a chci je naservírovat, tak je to to samé 🙂 Rozpadnou se 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@melca jinak šunkofleky taky milujeme, taky se na ně chystám, už jsme je dlouho neměli 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@klaire22 Tak ono to asi je možná i běžné,že se rozpadnou a já,že mám gramlavé ruce,což jako na servírování fakt běžně mám 😀

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@melca "gramlavé" ruce je zajímavý výraz. Slyším to prvně 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

@klaire22 😀 Morava no 🙂 Gramlavé jako nešikovné 🙂

Odpověz
30. říj 2013
avatar

Klárko vypadají opravdu báječně 🙂 Jen, nechci ti do toho kecat, ale nedávno jsem se dozvěděla od mamky, který vaří ve školce, že děti pepř nesmí! Aspoň do předškolního věku.

Odpověz
31. říj 2013
avatar

@melca ale je to super výraz 🙂 mě se líbí ten moravský hantec, nebo jak bych to nazvala 🙂 člověk občas kouká, co to 🙂 ale je to roztomilý 🙂

Odpověz
31. říj 2013
avatar

@hanka208 já to s pepřem moc nepřeháním, neboj 🙂 navíc tohle nějak seňoritě nejelo, takže si z toho jen uzobla a bylo po jídle.

Odpověz
31. říj 2013
avatar

V poho Klárko, já jen jestli to víš? 🙂 To je jen rada.

Odpověz
31. říj 2013
avatar

@hanka208 tak já nejsem tabulková matka, Hani....myslím si, že troška pepře nemůže ublížit. Nepepřím moc, kor když vím, že to papá i malá. Ale zas chci, aby to jídlo mělo nějakou chuť 🙂 Je to fakt jen lehounce 🙂 Ale děkuji 🙂

Odpověz
31. říj 2013
avatar

@klaire22 Klárko já to beru a není zač 🙂

Odpověz
1. lis 2013
avatar

Jestli jsem to pochopila správně, tak brambory nevaříte?

Odpověz
15. led 2014
avatar

@kristynamachova ano, pochopila jste to správně, dělám to ze syrových brambor a jsou vždy krásně upečené, určitě se toho nebojte 🙂

Odpověz
15. led 2014
avatar

@klaire22 Tak to mockrát děkuju, zrovna se na ně v pátek chystám, ale to vaření brambor vážně nesnáším, tak teď mám hned lepší náladu. Díky moc 🙂

Odpověz
15. led 2014
avatar

@kristynamachova já právě taky nesnáším vaření brambor 🙂 takže tímhle to krásně odpadlo. Pro sichr můžete pekáčem přetáhnout alobalem, aby byli krásně hotové a pak je na posledních 15 minut odkrýt aby zezlátly 🙂 Ale určo jsou vždy hotové, nemusíte se bát 🙂

Odpověz
15. led 2014
avatar

@klaire22 Já mám zapékací misku s poklopem, takže alobal nebudu potřebovat 🙂

Odpověz
15. led 2014
avatar

@kristynamachova ideální řešení 🙂

Odpověz
15. led 2014