icon
7 / 13
♥Tyrolská smaženka♥
avatar

RECEPT: Z kuchařky Romana Vaňka Snadno a rychle

20g másla
220g hladké mouky
300ml mléka
3 vejce
50g cukru
špetka soli
20ml slivovice
6g prdopeče
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

POSTUP:
Máslo rozpustíme a smícháme s ostatními ingrediencemi metlou. Těsto necháme 10 minut odležet. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Těsto vždy rozmícháme naběračkou a tenkým pramínkem lijeme do rozpáleného tuku, aby vznikl nepravidelný šnek. Smažíme cca 1 minutu z každé strany. Smaženku vyjmeme z oleje, necháme okapat na papírové utěrce a podáváme pocukrované nebo s oblíbenou marmeládou.

Odpověz
10. čer 2015
avatar

Aaa, jsi na ne po vcerejsku dostala chut, co?😀

Odpověz
10. čer 2015