icon
1 / 1
avatar

U nas taky vedou marcipanove. Pecete sama? Jestli jo dejte tip na výrobu kvalitního marcipanu 😉 dekuji

Odpověz
28. říj 2018
avatar

@kanovnice
240 g cukru moučka
240 g mandlí
2 bílky
1 lžíce medu
Postup: Nejprve spaříme a následně dobře oloupeme mandle. Necháme je dobře proschnout a rozmixujeme na jemný prášek. Nastrouhané mandle důkladně smícháme s cukrem a postupně k nim vmícháme bílky. Vzniklou hmotu pořádně propracujeme, až nám drží pohromadě a nedrobí se. Do těsta vpracujeme také lžíci medu. Takto vzniklý pravý marcipán zabalíme do potravinářské fólie a necháme pár hodin v lednici.

Odpověz
28. říj 2018
avatar

@alneka dekuji moc... vyzkouším u nas všichni narvu pak milujeme... a je bílý?

Odpověz
28. říj 2018
avatar

@kanovnice světlý po mandlích, nažloutlý. Marcipán s ohledem na složení není bílý, to jedině potahovka.

Odpověz
28. říj 2018
avatar

@alneka a jaké množství z jedné dávky to je? Když s tím budu chtít protáhnout dort misto fondanu. Chápu že nemůže být uplne bílý... každopádně barvit se normalne da...

Odpověz
29. říj 2018
avatar

@kanovnice tak je toho půl kila, takže na maličký to je. Na kolo 25 cm o výšce 10 cm potřebuješ už ale okolo kila.

Odpověz
29. říj 2018
avatar

@alneka Dekuji moc

Odpověz
29. říj 2018