recepty na internetu najdete, já dělám dle rad @ludazo : poměr vody a cukru 1:1. Dělala sjem menší porci > do jedné "zavarovačky"(skleničky) 0,25kg cukru 0,25litru vody cca 15 ks pěkných listků rýmovníku 1lžička kyseliny citronové (nebo šťáva z citronu -dala bych asi z 1/2) cukr za studena rozpustit ve vodě, přidat lístky a zahřívat (nevařit) po cca 3min přdat kys.citronovou a 1min povařit Nechat vychladit 12-24 hodin (já udělala 20h a chuť mi přišla výraznější než při 12h 🙂) Přes plátýnko (skutečně plátýnko ať tam nemáte bordel)přecedit (ůžete použít utěrku, plenu, perlan... Uchovávat v lednici. Používá se místo medu do čaje nebo při nachalzení dávám na lžičku čistý sirup.
recepty na internetu najdete, já dělám dle rad @ludazo :
poměr vody a cukru 1:1.
Dělala sjem menší porci > do jedné "zavarovačky"(skleničky)
0,25kg cukru
0,25litru vody
cca 15 ks pěkných listků rýmovníku
1lžička kyseliny citronové (nebo šťáva z citronu -dala bych asi z 1/2)
cukr za studena rozpustit ve vodě, přidat lístky a zahřívat (nevařit)
po cca 3min přdat kys.citronovou a 1min povařit
Nechat vychladit 12-24 hodin (já udělala 20h a chuť mi přišla výraznější než při 12h 🙂)
Přes plátýnko (skutečně plátýnko ať tam nemáte bordel)přecedit (ůžete použít utěrku, plenu, perlan...
Uchovávat v lednici. Používá se místo medu do čaje nebo při nachalzení dávám na lžičku čistý sirup.