icon
1 / 15
Sirup z rýmovníku - já dělám čirý - dávám do čaje nebo na při rýmě a kašli na lžičku - 3x denně
avatar

recepty na internetu najdete, já dělám dle rad @ludazo :
poměr vody a cukru 1:1.
Dělala sjem menší porci > do jedné "zavarovačky"(skleničky)
0,25kg cukru
0,25litru vody
cca 15 ks pěkných listků rýmovníku
1lžička kyseliny citronové (nebo šťáva z citronu -dala bych asi z 1/2)
cukr za studena rozpustit ve vodě, přidat lístky a zahřívat (nevařit)
po cca 3min přdat kys.citronovou a 1min povařit
Nechat vychladit 12-24 hodin (já udělala 20h a chuť mi přišla výraznější než při 12h 🙂)
Přes plátýnko (skutečně plátýnko ať tam nemáte bordel)přecedit (ůžete použít utěrku, plenu, perlan...
Uchovávat v lednici. Používá se místo medu do čaje nebo při nachalzení dávám na lžičku čistý sirup.

Odpověz
21. kvě 2018