icon
10 / 404
Hruškový koláč, inspirace od @gabrielaa (špaldová mouka)
avatar

140 g másla
70 g špaldové mouky
70 g celozrnné žitné mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1/4 lžičky soli
2 větší hrušky
3 vejce
125 g třtinového cukru
Postup: Potřebujeme koláčovou formu (kulatá o průměru 20 cm), kterou vymažeme máslem (lze lehce vysypat třeba moukou/strouhankou/kokosem). Zbylé máslo si rozpustíme.
Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sůl a promícháme.
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na osminky a rozložíme po dně formy.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně mouku a promícháme vařečkou. Nakonec přidáme i rozpuštěné máslo a opět promícháme.
Těsto přelijeme rovnoměrně přes hrušky a dáme péct do předem vyhřáté trouby (180°C) zhruba na 45 minut, dokud koláč není pěkně dozlatova.

Odpověz
17. zář 2014