icon
42 / 56
Ovesné lívance s jahodovou marmeládou
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar
Odpověz
26. bře 2018
avatar

•2 hrnky ovesné mouky (neboli najemno rozmixovaných ovesných vloček)
•2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
•1,5 až 2 hrnky vody
•2 vejce nebo 1 banán nebo 4 lžičky psyllia
•za studena lisovaný kokosový olej nebo sádlo

Postup

Smíchejte ovesnou mouku s 1,5 hrnkem vody a vejcem, nebo najemno rozmačkaným banánem, či psylliem, nechejte stát v pokojové teplotě zhruba 15 minut. Vmíchejte prášek do pečiva a dle potřeby pak ještě přidejte tolik vody, aby vzniklo lívanečkové těsto (mouku s vodou a případně psylliem můžete nechat stát v pokojové teplotě několik hodin, pak přidat ostatní suroviny a potřebné množství vody a ihned smažit).

Odpověz
4. dub 2018