jé ten je 👍 ... já se od prababičky naučila, že beránek má být pokaždé politý čokoládovou polevou a má mít mašličku, proto mě zaujal 😉... ale ta ovčí vlna, to je bílkový sníh? přemýšlím, že když by se s tím strčil do trouby, tak by roztála ta tmavá poleva 😝 ... no pokud jsi najdete čas na odpověď budu ráda... 😘 hlavně si říkám, že by se tím skvěle zamaskovalo, kdyby se třeba nepovedl vyklopit dokonale z trouby... kolikrát hlavu držela špejle... i když to už jsem snad vychytala...
@agne Moc děkuji😘
Sněhové zdobení: na 1 bílek cca 70g cukru (použila jsem 2)
Bílky nejdřív ušleháme samostatně ( pořádně vychlazené) na pevný sníh, pak postupně zašleháváme cukr. Když je zašlehaný, dáme to nad hrnec s vroucí vodou a šleháme dokud sníh "nedělá špičky"- při vytažení metliček zůstávají špičky sněhu vzhůru- neklesají zpět. Pak to sundáme z hrnce a ještě chviličku šleháme mimo- asi minutku. A zdobit sáčkem se špičkou🙂
Sníh sám zaschne na vzduchu (není potřeba dávat do trouby)
Bílky jsou tepelně upravené (takže je můžou i malé děti)😘
Jé super Luciska82 😉 , myslím, že příští velikonoce budu mít páreček, jednoho bílýho a jednoho černýho a ☕ . Jo takhle je to - pára mě nenapadla... 💃 Leda uvařit, ale to by bylo jak omeleta nebo nechat vysušit na vzduchu, ale to jsem se pak obávala jestli se to pak dá slupnout... 😝 Sníh mám vychytaný, dávám tam malou špetičku soli... Tak už aby byli zase hody, hody, doprovody... 🌞 Děkuji skvělá kuchařko, vlastně pekařko... 😍

Krásný beránek 👏