@vendulak Slaný trhací koláč
těsto:
200 ml mléka
1 lžička zakysané smetany
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
15g droždí
50g celozrnné pšeničné mouky
250g hladké mouky
Všechny ingredience na těsto dám do pekárny a po 90 minutách rozdělím na dvě poloviny a rozválím z každé kruh cca 25cm.
Náplň:
150g slaniny na kostičky
4 jarní cibulky na kolečka
100 g nastrouhaného parmezánu
sůl, pepř, muškátový oříšek
3 lžíce zakysané smetany.
Slaninu, cibulku a koření orestuji na pánvi, než dám na těsto.
Když vypnu sporák, přidám parmezán.
Jeden kruh potřu náplní a nechám poslední 1 cm okraje bez náplně.
Přiklopím druhou polovinou a spojím okraje.
Doprostřed kruhu položím skleničku a začnu krájet těsto na 32 dílků.
Každý dílek 4x otočím jako vrtuli.
Skleničku vyjmu a potřu žloutkem.
Doprostřed nasypu semínka (slunečnicové, sezamové, lněné .... )
Peču při 200°C asi 25-30 minut.

Jéé mohla bych poprosit o recept? 😉