@anejka83 - Korpus jsem dělala z piškotového těsta - na 1 vejce - 1 lžíce mouky a 1 lžíce cukru (+špetka soli a trochu prášku do pečení) + kakao (když chcete tmavý piškot).
- náplň: piškot jsem potřela domácí ostružinovou marmeládou
- banány
- šlehaná čokoládová ganache (750ml smetany 33% a 375g čokolády - poměr 2:1) - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)
- čumáček vytvarovat ze zbytku těsta (drobečky) + trochu krému a marmelády
- základní tvar ježka jsem potřela zbytkem krému a posypala mletými vlašskými ořechy
Krém na zdobení: opět šlehaná ganache (dělala jsem trochu hustší 500ml 33% smetany a cca 300g čokolády)
- čumáček, oči a lupínky jsou z rozpuštěné čokolády
@anejka83 foto postup jsem našla zde http://www.urybicky.cz/2008/10/jezek-fotopostup/
Těsto i náplň může být podle vlastní chuti a fantazie🙂 Tak jsem snad pomohla🙂


óóó mňáááám ten vypadá úžasně jedlé!!!😵