icon
46 / 229
Liška Pro Našeho Samíka ke 3. narozeninám
avatar

Jeeee, ten je nádherný!!!!! Moc se vám povedl ;)

Odpověz
20. zář 2016
avatar

tak tohle musím zkusit .... nejsem ale moc zručná, tak nebyl by nějaký fotorecept, plus samozřejmě recept originál?

Odpověz
20. zář 2016
avatar

@mruk Moc děkuji🙂

Odpověz
21. zář 2016
avatar

@olaj Jej... fotorecept nemám... Dělám dorty podle fantazie (kombinuju těsto a náplň)🙂
korpus je red velvet
těsto (dělala jsem tři korpusy - 2 o průměru 22 cm a 1 o průměru 18 cm)
1 korpus
250g hladké mouky
200-300g cukru (jak je kdo zvyklý)
2 vajíčka (větší)
1/2 lžičky soli
2 lžíce kakaa
110g másla
240ml podmáslí
1 lžička sody
1 lžička octa (nejlépe jablečného)
červené barvivo - gelové, asi půl lžičky
vanilkový extrakt

- dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
- nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
- v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem
- vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
- nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
částech)
- lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
- směs vlijeme do připravené formy a pečeme
- respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
- po dopečení necháme korpus vychladnout
- je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
krásně rovný

Odpověz
21. zář 2016
avatar

@olaj náplň do dortu
šlehaná čokoládová ganache (750ml smetany 33% a 375g čokolády - poměr 2:1) - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)

Odpověz
21. zář 2016
avatar

@olaj
Hlava - každý plát (22 cm) proříznout
potřela jsem domácí ostružinovou marmeládou - potřít částí krému (pokladla jsem ovocem - broskve, maliny)
Uši
- proříznout i menší plát - rozdělit na čtvrtky (vzniknout trojúhelníčky na ouška - využila jsem na každé ouško tři pláty, aby byly nižší než hlavička lišky)
- promazat, naplnit krémem a ovocem

- přitisknout k hlavičce - zbytkem krému potřít celou hlavu lišky ( vyplnit mezery, srovnat nedokonalosti)
- dát chladit do ledničky

Odpověz
21. zář 2016
avatar

@olaj
Krém na zdobení (dělala jsem ze dvou dávek, ale stačilo by asi jen jeden a půl)
1 dávka krému:
250ml vody
4 lžíce hladké mouky - 50 g
4 lžíce vanilkového pudinku - 40 g
2 žloutky
250 g másla

- Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
- Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
- Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
- Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
- Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
- Větší část krému jsem obarvila gelovou barvou Wilton

Odpověz
21. zář 2016
avatar

@olaj Na zdobení jsem využila zdobicí špičky Wilton (233 jemná srst, 234 hrubší srst). Očka, čumáček, lupínky jsou z čokolády - namalovat na pečicí papír a nechat vychladit v ledničce). Čoko lístečky - stačí natřít rozpuštěnou čokoládou lupínky a nechat v ledničce zatuhnout - pak sloupneme). Tak jsem snad trošku pomohla🙂))

Odpověz
21. zář 2016
avatar

Wau, moc děkuji za vycerpavajici odpověď 🙂 ty špičky máš v nějaké sadě nebo prostě vždy objednáš, co potřebuješ? Mam jen dvě, srst mi chYbí 🙂

Odpověz
21. zář 2016
avatar

Luci,komu to bylo? Samikovi?...je moc krasnej...asi si dort objednam u tebe 🙂

Odpověz
30. zář 2016
avatar

To je nadhera 😍😍😍

Odpověz
8. dub 2017