icon
25 / 229
Ovečka pro Jeremiáška k 1. narozeninám
avatar

Mohla bych poprosit o recept. Děkuji 🙂 Je nádherný

Odpověz
6. led 2017
avatar

Je boží!!! Skvělý nápad 🙂

Odpověz
18. dub 2017
avatar
Odpověz
20. zář 2017
avatar

Prosím recept. Děkuji 🙂

Odpověz
21. zář 2017
avatar

Můžu také poprosit o recept,děkuji 🙂

Odpověz
2. bře 2018
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

@hanullqa
@marinazhodonina
@radunkakomendova
@larondine
Na ovečku 2 korpusy o průměru 22 cm
Korpus: (1 dávka)
250g hladké mouky
200-300g cukru (jak je kdo zvyklý) - já dávám jen 150g a úplně stačí
2 vajíčka (větší)
1/2 lžičky soli
2 lžíce kakaa
110g másla
240ml podmáslí
1 lžička sody
1 lžička octa (nejlépe jablečného)
vanilkový extrakt

- dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
- nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
- vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
- nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
částech)
- lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
- směs vlijeme do připravené formy a pečeme
- respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
- po dopečení necháme korpus vychladnout
- je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
krásně rovný

Náplň- šlehaná čokoládová ganache
750ml smetany 33%
375g čokolády - poměr 2:1)
- zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)

Každý korpus 1 proříznout - potřít marmeládou - navrstvit krém - obložit ovocem (dle chuti - dávám hlavně banány, maliny...) - opakovat s dalším plátem - z boku dorovnat a dohladit krémem - nechat ztuhnout

Krém na zdobení (dělala jsem z 1,5 dávky)
1 dávka krému:
250ml vody
4 lžíce hladké mouky - cca50 g
4 lžíce vanilkového pudinku - cca40 g
2 žloutky
250 g másla

- Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
- Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
- Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
- Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
- Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
- Pro odlehčení se může přidat 1 tvaroh (vanička) - ale jen když je krém bílý - s barvami to nedělá dobrotu🙂

- Zdobila jsem špičkou Wilton 2D
- ouška z bílé čokolády, nosánek z bílé čokolády obarvené na růžovou (namalovala jsem na peč. papír, nechala ztuhnout a pak na dort)
- oči a pusinka namalované tmavou čokoládou (přímo na dort)
Tak jsem snad trošku pomohla🙂

Odpověz
5. bře 2018
avatar

@luciska82 chtěla bych o víkendu vyzkoušet. Prosím jakou dáváte do ganache čokoládu?

Odpověz
15. kvě 2018
avatar

@zuz4a Používám čokoládu na vaření z Lidlu (200g a 52% kakaa)🙂

Odpověz
15. kvě 2018