icon
1 / 1
avatar

Ten vypada luxusne 🙂 muzu recept?

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Luci, všechno nej Honzíkovi 🙂

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Je krásný, také prosím receptík?

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Ten je nadhernyyyy 😍

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Taky prosim recept 🙂 vypada nádherne

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Taky jsem dělala 😉

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Krásnej 😉

Odpověz
27. čer 2016
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

@matty31 Marti, moc děkujeme🙂

Odpověz
27. čer 2016
avatar

@adelazed
@paullet Moc děkuji🙂

Odpověz
27. čer 2016
avatar

@rendisa
@vercajur
@septums
recept jsem nějak zkombinovala z pradobrot a časopisu a taky podle sebe🙂 Pro dortovou formu - průměr 27cm
korpus:
260 g máslových sušenek (domácí, nebo třeba BE-BE)
120 g másla
Nadrtíme sušenky. Máslo rozpustíme, nalijeme na drcené sušenky, promícháme v těstíčko a napěchujeme na dno formy. Dáme alespoň na půl hodiny ztuhnout do lednice.

ovocné pyré
1 kg (ostružiny a borůvky)
150g cukru (ale řídit se podle chuti)

Borůvky i cukr dáme do rendlíku, postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Na mírnějším ohni pak vaříme a lehce redukujeme asi 10 minut. Pyré necháme trochu zchladnout a přepasírujeme přes jemný cedník (to jsem ani neděla, semínka nám nevadí).

Pyré rozdělíme do tří mističek - do první dáme 4 díly, do druhé 2 díly a do třetí 1 díl.

krém
750g mascarpone
750g tvarohu (použila jsem ve vaničce)
210 ml smetany ke šlehání
300g moučkového cukru (část může být vanilkový)
12 plátků želatiny (úplně stačilo)

Mascarpone a cukr vyšleháme do hladkého krému. Pak po lžících zašleháme tvaroh. V druhé míse si do tuha vyšleháme smetanu a opatrně jí přidáme k tvarohovému krému a promícháme dohladka. Rozdělíme si na tři části.

První patro:
Připravíme si 5 plátky želatiny, ovocné pyré s nejvyšším obsahem (to se 4 díly) a první část krému.

Do misky nalijeme studenou vodu a dáme do ní plátky želatiny. Necháme bobtnat asi 5 minut.

V rendlíku si ohřejeme ovocné pyré až k varu. Odstavíme z plotny, želatinu vyndáme z vody, lehce jí vymačkáme, vložíme do rendlíku a rozmícháme dokud se želatina zcela nerozpustí. Hned přidáme vrchovatou lžíci tvarohového krému a metličkou rozmícháme dohladka. Tuto borůvkovou směs nalijeme do krému a metličkou opět rozmícháme dohladka. Nikdy nelijte horké pyré rovnou do krému, riskujete, že se krém srazí a vytvoří se v něm krupička.
Výsledkem je celkem řídký, tmavě fialový krém.

Krém nalijeme na ztuhlý sušenkový základ (který je pevně obepnutý dortovou obručí) a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny (raději 3-4).

Druhé patro:
Připravíme si 4 plátky želatiny, ovocné pyré ze 2 dílů a druhou část krému.

Postupujeme stejný způsobem jako u prvního patra. Vznikne krém o tón světlejší než první patro. Tento krém nalijeme na ztuhlé první patro a dáme opět vychladit alespoň na 2 hodiny.

Třetí patro:
Připravíme si 3 plátky želatiny, ovocné pyré z 1 dílů a poslední část krému.

Postupujeme opět stejným způsobem, vznikne nejsvětlejší krém, který nalijeme na druhé patro a necháme vychladit alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

Dokončení:
Ostrým nožem oddělíme dort od boků formy - oddělila jsem opatrně jen vrchní vrstvu. Sundáme formu (dejte pozor, ať vám spodní část formy neumaže horní patra). Ozdobíme vršek libovolným čerstvým ovocem a podáváme.

Formu jsem ještě raději vystříkala sprejem (olejem) a vysypala moučkovým cukrem. Nedošlo k žádné nehodě🙂))

Je z toho tedy neskutečný binec (těch špinavých mističek a rendlíčků

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Diiky

Odpověz
27. čer 2016
avatar

Mmmm vypada luxusneeee !

Odpověz
27. čer 2016
avatar

To je nádhera!

Odpověz
14. črc 2016