icon
1 / 1
avatar

Mam za to, ze crumble je anglicky moucnik?

Odpověz
25. črc 2018
avatar

@mary.jane Jasně😘 Píšu a nemyslím... tedy myslím na to, že budu péct clafoutis ... a pak z toho vyleze toto😀😀

Odpověz
25. črc 2018
avatar

A byl by prosím recept ?

Odpověz
25. črc 2018
avatar

@janulkav Určitě🙂
1100 g jablek
ostružiny
4 balení vanilkového cukru
mletá skořice

Na drobenku:
375 g mouky – (může být hladká, polohrubá, špaldová nebo mix)
200 g cukru krupice nebo třtinového
250 g másla
Je to množství na zapékací mísu a 2 zapékací mističky (na obrázku)

Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a dejte na dno zapékací mísy, přidejte ostružiny, posypejte mletou skořicí a 4 vanilkovými cukry. Vedle do mísy si dejte na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujte drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracovávejte, až se začne hezky „žmolkovat“. Dokud je drobenka ještě trochu sypká, asi 1/3 nasypejte na jablka, zbytek drobenky ještě zpracovávejte, než ještě trochu povolí máslo a udělají se vám krásné hrudky. Zasypejte jablka zbytkem drobenky a dejte péct do vyhřáté trouby. Já mám vyzkoušeno 30 – 40 minut při 180°C. Dávejte ale pozor, protože ke konci pečení crumble hrozně lehce zčerná.

Odpověz
25. črc 2018
avatar

Toto jsem dělá jen z jablek, s ostružinami to musí být ještě lepší 🙂. No pokud se nám v tomto duchu urodí udelam 🙂

Odpověz
25. črc 2018