@anetahozakova1 Moc děkuji❤
@fly80
Krém na zdobení (dělala jsem z 1,5 dávky)
1 dávka krému:
250ml vody
4 lžíce hladké mouky - zarovnané
4 lžíce vanilkového pudinku - zarovnané
250 g másla
cukr dle chuti
- Přidala jsem zbytek tvarohu
- Do studené vody zašleháme mouku a pudink.
- Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
- Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
- Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
- Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
- Bavila jsem gelovými barvami Wilton
@marcy129
Korpus (spodní patro 2 dávky těsta - peču dva a proříznu; vrchní patro 1,5 dávky
těsta - peču dva a proříznu)
1 korpus
250g hladké mouky
150g cukru
2 vajíčka (větší)
1/2 lžičky soli
110g másla
240ml podmáslí
1 lžička sody
1 lžička octa (nejlépe jablečného)
vanilkový extrakt
-spodní patro světlé, vrchní tmavé + 2 lžíce kakaa
- dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
- nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
- v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem
- vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
- nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
částech)
- lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
- směs vlijeme do připravené formy a pečeme
- respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
- po dopečení necháme korpus vychladnout
- je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
krásně rovný
- proříznout, promazávala jsem višňovou marmeládou
@marcy129
vnitřní krém:
1kg mascarpone
1kg tvarohu
moučkový cukr dle chuti
- vyšlehat mascarpone s cukrem, přidat tvaroh a zašlehat
- rozdělila jsem na dvě části (2/3 a 1/3)
- do jednoho krému jsem přidala rozvar z ostružin, do druhého vanilku
-proříznout korpusy, promazat marmeládou, nanést krém + ovoce (spodní patro jahody; vrchní banány a borůvky)
- sestavit a nechat vychladit
vrchní krém:
Krém na zdobení (dělala jsem z 1,5 dávky)
1 dávka krému:
250ml vody
4 lžíce hladké mouky - zarovnané
4 lžíce vanilkového pudinku - zarovnané
250 g másla
cukr dle chuti
- Přidala jsem zbytek tvarohu
- Do studené vody zašleháme mouku a pudink.
- Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
- Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
- Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
- Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
- Bavila jsem gelovými barvami Wilton
@marcy129
@marcy129
Polít čokoládovou ganache
150g čokolády
150ml smetany
Čokoláda se naláme na malé kousky, aby se snadněji rozpustila, v případě čokoládových pecek toto odpadá. Smetana se přivede k bodu varu – jakmile se na povrchu smetany začnou tvořit bubliny, stáhne se smetana z plotny a nalije se na čokoládu. Chvíli se nechá stát, ať čokoláda pěkně poleví, a pak se vše míchá tak dlouho, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a nevznikne hladká hmota.
-poklást ovocem a živými květy
Ty jsi kouzelnice....
@billythekid moc dekuju ❤️❤️❤️

Tyjo to je pecka 😍