icon
1 / 1
avatar

Recept:
Na těsto:
260 g bílků (asi 9 kusů)
170 g krupicového cukru
70 g hladké mouky + na poprášení
70 g mletých lískových oříšků
Na náplň:
300 ml mléka
80 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku
250 g másla
2 lžíce mleté kávy
4 lžíce horké vody
50 ml vaječného likéru
Na dokončení:
150 g tmavé čokoládové polevy
čerstvé maliny na ozdobení
stužka na svázání

Odpověz
24. čer 2019
avatar

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh, zlehka vmíchejte prosátou mouku a oříšky a těsto rovnoměrně rozetřete na připravené plechy. Pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až těsto zpevní. Vyjměte, zlehka poprašte moukou a zakryjte čistým pečicím papírem, obraťte a nechte zchladnout. Teprve pak opatrně sloupněte pečicí papír, na kterém se korpusy pekly.
2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a za stálého míchání ho nechte zchladnout. Rozšlehejte ho ručním elektrickým šlehačem a zašlehejte do něj změklé máslo. Kávu spařte horkou vodou a spolu s likérem ji vmíchejte do krému.
3. Každý korpus potřete třetinou krému, rozkrojte po délce na dva díly a všechny čtyři díly stočte pomocí pečicího papíru do rolády. Pevně je stáhněte, aby si zachovaly kulatý tvar, a uložte je zabalené v pečicím papíru do lednici alespoň na 4 hodiny.
4. Ztuhlé rolády vybalte z papíru, položte na podložku spojem dolů a nakrájejte na kousky dlouhé 6,5 cm.
5. Polevu rozehřejte v horké vodní lázni a roládky do ní namáčejte zhruba do třetiny. Nechte okapat, štafetky postavte namočenou stranou na pečicí papír a nechte je 30 minut ztuhnout v lednici.
6. Zbylý krém dejte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, na každou štafetku nastříkejte pusinku a ozdobte ji malinou. Naskládejte je vedle sebe na podnos a svažte stužkou.

Odpověz
24. čer 2019