@aninaaa Je to švýcarský krém - máslový nastavený bílkovým sněhem. A pracuje se s ním krásně🙂
Recept
1 bílek
55 g cukru krupice
80 g změklého másla
1. Bílky s cukrem dám do kovové misky, tu postavím na hrnec s trochou vody a dám vařit. Nad vodní párou pak drátěnou metlou šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí – to poznám tak, že když bílky promnu mezi palcem a ukazovákem, směs musí být hladká, bez známek zrníček cukru. To by vlastně stačilo, ale je dobré zahřát bílky na vyšší teplotu kvůli většímu pocitu jistoty ze syrových vajec. Pokud máte teploměr, pak je dobré přivést bílky k teplotě asi 70°C, jinak můžete zahřívat tak dlouho, dokud vám to přijde bezpečné. Směs šleháním zmatní, při promnutí mezi prsty je lepkavá a během zahřívání se na ní vytvoří bílá pěna. Pozor však na příliš vysokou teplotu, bílky se nesmí srazit, což lze kontrolovat např. počichem – jakmile začnete cítit vařená vejce, je to moc. V každém případě to chce stále míchat.
2. Misku sundám z páry a elektrickým šlehačem šlehám na nejvyšší rychlost až do vychladnutí. Získám tak hustý, mírně lepkavý sníh, který visí poddajně z metly dolů, ale ani se nehne.
3. Opravdu měkké máslo vyšlehat a postupně zašlehávat bílkový sníh.
4. Krém se dá ochutit dle libosti🙂
Viz https://kousekdortu.cz/maslovy-krem-nastaveny-b...
Diky moc, vypada dobre🙂
Ja frcim na potahovanych dortech, ale ted sem si koupila ruske zdobici spicky( https://www.google.cz/search?q=ruske+zdobicky&p...) a porad sem badala z jakeho kremu to udelat a tenhle na o vypada velice schopne☺️
Diky moc

Super kyticky, muzu se zeptat co je to za krem, pripadne recept a jak se s nim pracuje? Dekuju mnohokrat🙂