#laska_s_viledou Mramorované minipavlova podle Apetitu:
potřebujete 8 bílků
2 hrnky krupicového cukru
sirup z granátového jablka nebo červená gelová potravinářská barva
1 Troubu předehřejte na 150°C.
2 Bílky vyšlehejte, aby tvořily měkké špičky, poté postupně (nejlépe po lžících) zašlehávejte cukr – výsledný sníh musí být pevný a lesklý.
3 Plech vyložte pečicím papírem a lžící na něm tvořte pusinky – tvar je zcela na vás. Špejli namočte do sirupu nebo gelové barvy a poté v každé pusince udělejte mramorování (barva je intenzivnější než sirup!).
4 Pusinky pečte 1 hodinu – měly by jít jednoduše odlepit od papíru a na poklep znít dutě. Nechte je v pootevřené troubě ještě dojít (1–1,5 hodiny).
NĚCO NAVÍC
Mramorování uděláte s jakoukoli gelovou barvou v červených odstínech.
