icon
49 / 119
Jahodový sirup
avatar

@mariankak Jak jak ? 🙂

Odpověz
21. čer 2014
avatar

Take bych rada vedela.o))

Odpověz
21. čer 2014
avatar

@peetrunka teď jsme na FB narazila na tento , tak třeba je to on nebo hodně podobný :
Jahodový sirup...
------------------------
1 kg jahod, 1 kg cukru, 20 g kyseliny citronové
Kyselinu smícháme s cukrem a prosypeme jahody. Necháme 2-3 dny stát, občas promícháme. Přecedíme přes plátno, dobře vymačkáme. Sirup zahřejeme, aby se zbylý cukr rozpustil, povaříme asi minutu a horké plníme do sklenic.

Odpověz
21. čer 2014
avatar

@pacient no dělala sem podobně, jahody se prosypali s cukrem 1 kg jahod a s 900g cukru, neecháme 3-4 dny stát potom štávu přecedíme, a pevný podíl smíchame s 80ml vody ještě se snažíme něco vymačkat, přidáme 10g kys. citronové a převaříme 2 minuty 🙂

Odpověz
21. čer 2014
avatar

@mariankak děkuju 🙂

Odpověz
22. čer 2014
avatar

@pacient
@mariankak Moc dekuji obema .o)

Odpověz
22. čer 2014
avatar

můžu se zeptat,zda jsi cedila přes plátýnko nebo jen přes cedník?

Odpověz
7. pro 2014
avatar

@luciasek07 jen přes hustý cedník 🙂

Odpověz
8. pro 2014