Naše domácí zdravá zmrzlina
Zmrzlinu jsem milovala už jako dítě.. Nicméně od té doby, co máme Kubíka - snažím se o to, abychom mu šli i v jídle příkladem, a proto svyhledávám recepty na zdravé mlsání.
A naše domácí zmrzlina je jedním z nich. Možná teď budu psát už o milionkrát objeveném (recept mi prozradila moje kamarádka Věrka - díky moc), každopádně nám moc chutná a myslím, že by pro vás mohla být dobrou inspirací v těchto horkých dnech.

RECEPT:
Je to velmi jednoduché. Většinou jako základ používám 4 hodně zralé banány a 1 jedno zralé mango. Já dnes použila i maliny - máme na návštěvě babičku a ta je má ráda.
Banány a mango jsem nakrájela na drobné kousky a dala do plastové krabice, která je vhodná i na použití do mrazáku. Přisypala jsem maliny, krabici jsem zavřela a dala na pár hodin do mrazáku (ideální jsou aspoň 4 hodiny..). Pak jsem krabici vyndala a nechala chvíli rozmrznout (cca 15 minut). Tady velmi záleží jak Vám mrazí mrazák - pokud shledáte, že ovoce je tak tak zmražené - tak rozmrznutí přeskočte rovnou k dalšímu kroku.
A tím je mixování. Já mám obyčejný mixér od Braunu, ale nedám na něj dopustit
Ovoce jsem přesypala do mixovací nádobky a mixovala jsem do té doby, dokud z něj nebyla hladká hmota. No a máte hotovo
Pak už stačí jen servírovat. Díky banánům a mangu je to samo o sobě sladké dost..žádných dalších přísad není potřeba. Případně lze ještě zjemnit třeba trochou Mascarpone. Z tohoto množství ovoce jsem měla 4,5 kelímku.
Můj osobní postřeh - zmrzlina mi přijde lepší v tomto provedení než nejdříve ovoce rozmixovat a pak až zmrazit
Krásný den
Jana
Začni psát komentář...
