icon
31 / 247
medovník
avatar

mohla bych poprosit o recept ?

Odpověz
7. bře 2013
avatar

taky bych se přidala s žádostí o recept

Odpověz
16. bře 2013
avatar

@misanek46
@tajemna30
Těsto:
3 vejce
300g cukru
1 Hera
3 lžíce tmavého medu
1 lžička jedlé sody
400g hladké mouky
Krém:
1 máslo
Postup:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka ( většinou dělám dva medovníky najednou, takže si tu jednu plechovku svařím na karamel a krémy pak střídám )
Ve vodní lázni necháme rozpustit Heru. Potom do ní rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, mouku i jedlou sodu. Směs mícháme cca deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Vzniklé těsto roztíráme na pečící papír, na který jsme obkreslili dortovou formu ( tu by mělo těsto cca o centimetr přesahovat). Placku pečeme dozlatova ( sedm až deset minut ) v předehřáté troubě na 150°C.
Upečené placky okrájíme dle dortové formy a zbytky rozemeleme s vlašskými ořechy na posypku.
Na krém smícháme máslo s mlékem a vyšleháme dohladka.
Nyní začneme sestavovat dort a jednotlivé pláty potřeme mlékem ( jsou pak vláčnější ) a krémem. Nakonec celý dort pomažeme zbylým krémem a posypeme posypkou.

Odpověz
16. bře 2013
avatar

@oliinka_k moc děkuji - jinak koupíš už i rovnou karamelové kondenzované mléko - kdyby sis to chtěla ulehčit malinko

Odpověz
16. bře 2013
avatar

@tajemna30 jj, zatím jsem ho ještě nezkoušela...automaticky čapnu dvě normální a jdu a uvědomím si to až doma😀

Odpověz
16. bře 2013
avatar

díky, vyzkouším 🙂

Odpověz
25. bře 2013
avatar

jsem asi maďar, ale asi jsem to nepochopila s těma krémama 😅 děláš dva medovníky najednou a střídáš krémy tzn. že kupuješ dvě plechovky kondenzovaného mléka, jedno svaříš na karamel (1.krém) a druhý rozmixuješ s máslem (2.krém), pochopila jsem to dobře? A to máslo na ten krém dáváš celý?....no zkusím to, jsem zvědavá jestli se mi podaří 😀

Odpověz
18. led 2014
avatar

@zuziiiiicek jj, přesně tak...většinou dělám dva medovníky naráz...takže mám dvě salka, jedno z nich svařím na karamel a do obou dvou pak dám vždycky jednu kostku másla...a potom střídám vrstvu obyč a vrstvu karamelu🙂

Odpověz
18. led 2014
avatar

@oliinka_k pomoc!!!!! Pecu uz placky asi 20 minut a porad jsou uprostřed neupeceny, z pec.papíru mi to nejde sundat, kde je chyba? Uz jsem i pridala stupne ☹

Odpověz
18. led 2014
avatar

@zuziiiiicek jejda...tak to netuším, kde může být zrada...já vždycky mám docela fofr, abych to těsto stihla napatlat na papír a šup s tím do trouby, pečení je otázkou pár minut a peču to od oka, myslím, že tak na 170°C ( to je můj univerzál snad na všechno )...a máš to těsto takový mazlavý, táhlý?

Odpověz
18. led 2014
avatar

@oliinka_k jj těsto je takový mazlavý, táhlý, trošku se trhá, tak možná jsem to přepískla s moukou... ☹ ale nějak se to upeklo, kraje jsou teda děsně křuoavý, ale to se stejně odkrojí a pomele na tu posypku. Snad z toho něco vznikne 😀 😀 njn, holt jsem jen snaživej začátečník 😀 děkuju ti moc, že mi odepisuješ, ještě mám prosím jeden dotaz...jak dlouho necháváš chládnout to salko než ho otevřeš? Mám strach, aby mi to nebouchlo 😀

Odpověz
18. led 2014
avatar

@zuziiiiicek ono i když to bude trochu potrhaný, tak to nevadí, protože se to tím krémem hezky spojí a pak to nepůjde poznat😉 no já si to salko vařila radši vždycky o den dřív, pokud možno, protože se tohodle taky bojím...takže radši až bude studený🙂

Odpověz
18. led 2014
avatar

@oliinka_k jj říkala jsem si, že lecos zamaskuju krémeme a tou posypkou 😀 no zítra a v pondělí má přijet návštěva, proto jsem se do toho pustila, tak pak dám vědět jak jim šmakovalo 😀 no a to salko jsem dala za okno ven, tak snad schládne rychleji, potřebovala bych to matlat ještě dneska 🙂

Odpověz
18. led 2014
avatar

@zuziiiiicek držím palce, ať se ti to vše povede😉

Odpověz
18. led 2014