
71 / 247
...králík na česneku podle Romana Vaňka, špenát a domácí bramborový knedlík
oliinka_k
autor@kacerinka králíka jsem nejdřív naporcovala, pak jsem ho pořádně prošpikovala špekem, osolila a potřela rozmačkaným česnekem. Do pekáče jsem dala asi tři čtyři nakrájený cibule a zbytek špeku a na to jsem pokladla toho králíka. Posypala jsem to několika kuličkama černého pepře, nového koření a bobkového listu a zalila cca 300 ml vody ( správně měl být vývar ). Potom jsem ustřihla pečící papír, který jsem pomačkala, namočila pořádně vodou a rozprostřela na králíka, aby se nevysušil a přiklopila alobalem. Takhle jsem ho pekla asi tak hodinu na 160°C do měkka a pak jsem alobal i papír sundala a ještě nechala dopéct, aby chytil pořádně barvu🙂
Odpověz
8. kvě 2013
Mňam 🙂