icon
176 / 247
Kachní prsa na víně se švestkovou omáčkou
avatar

recept je podle @steffa
-na oleji osmahneme šalotku, přidáme 2 lžíce povidel, zalijeme vínem (50ml) a vývarem (300ml) a necháme chvilku povařit
-potom přidáme kompotované švestky, pokud použijeme čerstvé, tak je dáme hned na cibulku a pak vše ostatní
-troubu si předehřejeme na 180°C, maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev kůží dolů
-opékáme 6-7 minut, po otočení přidáme tymián, anýz a máslo, které necháme rozpustit
-poté všechno z pánve přendáme do pekáčku a dáme do trouby dopéct, 5-6 minut pro růžovější a 10-12 minut pro propečenější maso

Odpověz
1. lis 2014
avatar

mám také kachní prsa v mrazáku a také se na nějaký recept od @steffa chystám 🙂 u nás to bude premiéra, ani jeden jsem kachní prsa jeste nejedl...vypadá to úžasně!

Odpověz
1. lis 2014
avatar

@budlina1 já je právě jedla i dělala poprvé...a teď je navíc měli v Lidlu v akci, tak jsme si řekli, že to je ideální doba je vyzkoušet🙂

Odpověz
1. lis 2014
avatar

@oliinka_k my je tam také právě koupili 🙂 a chutnaly vám?

Odpověz
1. lis 2014
avatar

@budlina1 🙂 moc jsme si pochutnali, jen ty švestky příště trošku pokrájím, zbylo nám i k večeři a tam bylo už jen pár švestek, tak jsme je rozmačkali a bylo to ještě lepší🙂

Odpověz
1. lis 2014
avatar

jeee, jak to vidim, hned bych si zase nejakou takovou dobrotu dala 🙂

Odpověz
2. lis 2014
avatar

hm, tak tohle je luxusní jídlo! 🙂 Kachní prsa jsem ještě nevařila a dokonce ani nejedla. Tak že bych to někdy v blízké době vyzkoušela?

Odpověz
2. lis 2014
avatar

@zzuzziik určitě vyzkoušej, my taky doposud měli jen klasiku kachnu se zelím, tohle je zas něco nového🙂

Odpověz
2. lis 2014
avatar

@steffa moc děkuju za recept🙂

Odpověz
2. lis 2014
avatar

a už fakt jdu...

Odpověz
21. bře 2015