icon
191 / 247
Dnešní skvělý oběd...králík na jablkách a slanině se šťouchanými bramborami
avatar

dnešní oběd byl inspirován fotkami od @budlina1 a @zzuzziik, původně recept pochází z Apetitu říjen 2013

recept:
-omyjeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme kmínem a majoránkou
-nakrájíme jablka a červenou cibuli na klínky a slaninu na plátky a přidáme ke králíkovi
-přikryté pečeme ve vyhřáté troubě ( 170°C ) asi tak tři hodiny, průběžně kontrolujeme a podléváme vodou
-v původním receptu se ke králíkovi podávají, tuším, bramborové knedlíky, ale já jsem dneska udělala šťouchané brambory s pažitkou a lehce opečeným zbytkem slaniny

Odpověz
18. led 2015
avatar

vypada to skvele mužu poprosit recept ? Dekuji 🙂

Odpověz
18. led 2015
avatar

@oliinka_k Aha už ho vidim dekuji 🙂

Odpověz
18. led 2015
avatar

@lucypuky moc děkuju🙂

Odpověz
18. led 2015
avatar

Olí, moc se ti to povedlo 🙂 u nás se tento recept "zabydlel" je to moc dobré, vid? 🙂 a to pivečko k tomu, dokonalý nedělní oběd 🙂

Odpověz
18. led 2015
avatar

@budlina1 přesně tak, nedělní oběd jak vystřižený...k dokonalosti už chyběl jen nějaký ten moučník, ale trouba byla od rána v provozu a pak už jsem byla líná🙂 zatím jsem měla králíka vždycky klasicky na česneku a tohle je další výborný recept, navíc kombinaci masa s jablky nebo hruškami máme moc rádi, takže výběr byl jasný🙂

Odpověz
18. led 2015
avatar

jojo, tenhle králík nám taky moc chutnal a díky patří @budlina1 🙂

Odpověz
19. led 2015
avatar

@zzuzziik přesně tak, Baru, děkujeme za objevení nového receptu🙂

Odpověz
19. led 2015
avatar

tak toho vyzkouším... dělávám kuře na jablkách a malé moc chutná a právě jsem dostala králíka a přemýšlela jsem, jak ho udělat, aby ho Vaneska jedla taky... dík za tip 🙂

Odpověz
6. bře 2015
avatar

@oliinka_k opravdu je ho potřeba péct ty 3 hodiny? nebude vysušený? připadne mi to dlouho...

Odpověz
6. bře 2015
avatar

@andos nevím, já pekla králíka jen párkrát, a tudíž vždycky podle receptu a vysušený nebyl, navíc je tam ta slanina, takže je akorát

Odpověz
6. bře 2015
avatar

@oliinka_k ok tak já to zkusím 🙂

Odpověz
6. bře 2015