Dnešní skvělý oběd...králík na jablkách a slanině se šťouchanými bramborami
oliinka_k
autor@budlina1 přesně tak, nedělní oběd jak vystřižený...k dokonalosti už chyběl jen nějaký ten moučník, ale trouba byla od rána v provozu a pak už jsem byla líná🙂 zatím jsem měla králíka vždycky klasicky na česneku a tohle je další výborný recept, navíc kombinaci masa s jablky nebo hruškami máme moc rádi, takže výběr byl jasný🙂
Odpověz
18. led 2015

dnešní oběd byl inspirován fotkami od @budlina1 a @zzuzziik, původně recept pochází z Apetitu říjen 2013
recept:
-omyjeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme kmínem a majoránkou
-nakrájíme jablka a červenou cibuli na klínky a slaninu na plátky a přidáme ke králíkovi
-přikryté pečeme ve vyhřáté troubě ( 170°C ) asi tak tři hodiny, průběžně kontrolujeme a podléváme vodou
-v původním receptu se ke králíkovi podávají, tuším, bramborové knedlíky, ale já jsem dneska udělala šťouchané brambory s pažitkou a lehce opečeným zbytkem slaniny