icon
192 / 247
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem
avatar

recept je z únorového Apetitu
pro dvě osoby:
160g ovesných vloček
600ml mléka
špetka soli
2 jablka
3-4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla
špetka skořice
na griliáš:
100g krupicového cukru
100g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo
100ml vody
-vločky zalijeme mlékem a necháme v lednici stát do druhého dne nebo alespoň 1/2 hodiny.
-cukr na griliáš nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nemícháme! Až se vypaří voda a karamel začne zlátnout, sundáme z plotny a vsypeme ořechy. Zakroužíme hrncem , aby se ořechy obalily v karamelu a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme vychladnout a nasekáme na kousky
- namočené vločky dáme vařit, jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a dáme do pánve a zasypeme cukrem. Jablka necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a skořici a lehce promícháme
-kaši rozdělíme do misek a přidáme jablka a griliáš

Odpověz
20. led 2015
avatar

to se mi faakt líbí 🙂 a v apetitu jsem to uplne přešla, díky za tip 🙂

Odpověz
20. led 2015
avatar

@budlina1 mě právě zaujala hned, jak jsem na ni měla dlouho chuť, tak mi neunikla🙂

Odpověz
20. led 2015
avatar

mňammmm! Tohle musí být dobrota 🙂 A co Olinka, chutnala jí?

Odpověz
21. led 2015
avatar

@zzuzziik já kaše můžu na všechny způsoby, takže já byla spokojená a Olinka taky pár lžiček snědla, což je úspěch, protože zatím kaše nebaštila🙂

Odpověz
21. led 2015
avatar

Mňam🙂 Olinka má stejný servis jako Adámek 🙂

Odpověz
24. led 2015