icon
236 / 247
Skořicový koláč z podmáslí
avatar

tento výborný recept je od Štěpánky a moc jí za něj děkuju, koláč nemá chybu!!!🙂
http://www.tastylife.cz/2015/05/skoricovy-kolac...
Na korpus:
280g hladké mouky
80g změklého másla
2 lžíce cukru
1 vejce
špetku soli
2-3 lžíce studené vody
Na náplň:
3 vejce
120g cukru
250ml podmáslí
40g změklého másla
3 -4 lžíce hladké mouky
1 lžíce vanilkového extraktu
2-3 lžíce mleté skořice
Nejprve si vypracujeme těsto.
Smícháme hladkou mouku, cukr a sůl. Postupně přidáváme změklé máslo, vajíčko a podle potřeby vodu. Vše zpracujeme do hladkého těsta, které vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinářské fólie a dáme asi na 30 minut do lednice.
Mezitím si připravíme náplň.
Vejce a cukr vyšleháme do světlé pěny. Postupně do ní zapracujeme změklé máslo tak, aby tam nebyly žádné hrudky. Pomalu vlijeme podmáslí, přisypeme mouku a smícháme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt, skořici a zpracujeme ji do směsi.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Z lednice vyndáme vychladlé těsto. Na pomoučněné ploše vyválíme placku, kterou opatrně pomocí válečku přeneseme do formy, kterou není potřeba předem vymazávat. Těsto vtlačíme na dno formy a na okraje, na pár místech propícháme vidličkou a nalijeme skořicovou náplň.
Dáme do trouby a pečeme 40-50 minut.

Odpověz
10. kvě 2015
avatar

no teda ten se ti povedl....se do něj budu muset také brzo pustit 🙂

Odpověz
10. kvě 2015
avatar

Vypadá krásně! Jsem ráda, že jste si pochutnali 🙂

Odpověz
10. kvě 2015
avatar

@budlina1 děkuju, je fakticky výborný, i Vašík to několikrát opakoval, tak to už je co říct🙂 jen jsem ho mohla dřív vyndat z trouby, nějak jsem na něj zapomněla a o pár minutek mohl být dřív venku, aby se mi tolik ta vrchní vrstva neupekla🙂

Odpověz
10. kvě 2015
avatar

@steffa jj, je moc výborný a určitě ho doporučuju i ostatním!!!🙂

Odpověz
10. kvě 2015
avatar

nádherná fotka! A koláč taky budu muset vyzkoušet, vypadá skvěle 🙂 A skořici máme moc rádi.

Odpověz
11. kvě 2015
avatar

@zzuzziik děkuju Zuzi, koláč je opravdu výborný, směle do něj🙂

Odpověz
11. kvě 2015