icon
237 / 247
Pečený losos se slaninou, bramborami a hráškem
avatar

to se ti fakt povedlo! luxusní! to musím vyzkoušet brzo! vypadá to užasně!

Odpověz
24. kvě 2015
avatar

recept je z červnového Apetitu a určitě ho doporučuji🙂

500g drobných brambor, přepůlených
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
150g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
filet z lososa
200g mraženého hrášku
4 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
cca 2 lžičky bílého vinného octa
malá hrst máty, nasekaná ( tu jsem vynechala a nahradila ji petrželkou a libečkem )

-všechny ingredience jsem dávala od oka
-troubu předehřejte na 210°C, do pekáče dejte brambory, osolte, opepřete a promíchejte s 1 lžící oleje
-pečte 20 minut, až se začnou zbarvovat, pak přidejte slaninu a pečte dalších 10 minut
-brambory odhrňte do stran a do pekáče dejte lososa, potřete ho zbývajícím olejem, osolte a opepřete ho a pečte zhruba 20 minut, aby byl losos propečený, ale ne vysušený
-hrášek vsypte do vroucí osolené vody, vařte cca 2 minuty a pak ho sceďte a odložte na chvíli stranou
-když je losos hotový, přisypte k němu uvařený hrášek, jarní cibulku, bylinky a pokapejte ho octem

Odpověz
24. kvě 2015
avatar

@budlina1 děkuju Baru, moc jsme si pochutnali🙂 ta fotka mě v Apetitu nalákala hned a rozhodně jsem udělala dobře, že jsem se do něj pustila🙂

Odpověz
24. kvě 2015
avatar

@oliinka_k takové recenze jsou nejlepší, to musíme také zkusit 🙂

Odpověz
24. kvě 2015
avatar

@budlina1 zkuste, zkuste😉

Odpověz
24. kvě 2015
avatar

Tak to jsi mě taky nalákala 🙂 Máš moc hezkou fotku!

Odpověz
25. kvě 2015
avatar

@zzuzziik děkuju🙂

Odpověz
25. kvě 2015